Video: Ovacije Vučeviću u Pioniru!

“Pokazao sam veliki napredak u odnosu na prošlu sezonu, rad i trud su se isplatili, drago mi je zbog toga", rekao je Vučević o sezoni u dresu Orlanda. Vučević: Bobi je moj favorit, Zvezda je zaslužila titulu i Evroligu, žao mi je što nisam gledao derbi.

Košarka 27.04.2015 | 14:00
Video: Ovacije Vučeviću u Pioniru!

Jedan od najboljih evropskih centara Crnogorac Nikola Vučević nikad nije krio da je veliki navijač Crvene zvezde. Kraj regularne sezone u NBA ligi košarkaš Orlando Medžika iskoristi je da „skokne“ do Beograda i pogleda crveno-bele u duelu sa Cedevitom u finalu Jadranske lige.

Vučević je novinarima u beogradskom Pioniru rekao da je oduševljen igrama kolege iz reketa Bobana Marjanovića, kao i da mu je žao što nije imao vremena da dođe na polufinalne mečeve sa Partizanom.
“Bobi je moj favorit, uostalom, igramo na istoj poziciji. Zaista igra sjajno ove sezone. On je nosilac Zvezdine igre, pruža odlične partije u Evroligi i Jadranskoj ligi. Poznajemo se i van terena, sjajan je momak i drago mi je zbog njega“, rekao je Vučević.

Crnogorski košarkaš ocenio je i da je kod Zvezdinih igrača očigledno da su se istrošili protiv Partizana u polufinalu.

“Bila je to naporna serija, pogotovo psihički. Uspeli su da se oporave, igraju sjajno i sinoć i večeras. Nadam se da će doći do titule u Jadranskoj ligi. Krivo mi je što nisam gledao derbi. To su utakmice potpuno drugačije od ostalih, uvek ima tenzije. Drago mi je da je dobila Zvezda. Svi mečevi bili su neizvesni, odlučile su nijanse i detalji, ali mislim da je Zvezda kvalitetnija ekipa u ovom trenutku. Ulog je bio baš veliki“, naveo je on.

Vučević je rekao i da je zadovoljan sezonom koju je imao u ekipi Orlanda, iako se tim nije plasirao u plej-of.
“Pokazao sam veliki napredak u odnosu na prošlu sezonu, rad i trud su se isplatili, drago mi je zbog toga. Ipak, kao klub nismo pružili očekivane partije, uticalo je i to što smo mlada ekipa, gubili smo mečeve na jednu loptu. Sledeće godine ćemo biti jedna od boljih ekipa na istoku“, kazao je Vučević.

On je dodao da mu je žao što Crne Gore neće biti na Evropskom prvenstvu ove godine i najavio da će se odazivati pozivu selektora u narednom periodu.

Komentari / 0

Ostavite komentar