Zvezda - Cedevita 2:0, reakcije...

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić upozorio je posle druge pobede nad Cedevitom da je rival već pokazao da može da se vrati posle 0-2. Trener košarkaša Cedevite Jasmin Repeša rekao je da Crvena zvezda ima veliku prednost u finalnoj seriji Jadranske lige, ali da se njegova ekipa neće predavati.

Košarka 27.04.2015 | 11:40
Zvezda - Cedevita 2:0, reakcije...

Crveno-beli su sa 69:65 poveli 2-0 u finalnoj seriji ABA lige, a treći meč igra se u Zagrebu za tri dana.

"Znamo da će biti teško. Ne samo što je Cedevita pokalaza protiv Budućnosti da može da se vrati, već znamo protiv koga igramo. Ovo su dva evroligaška tima. videli smo i sada da nas čeka velika borba", rekao je Radonjić.

Zvezda je i u drugom meču, kao i u prvom, igrala sa mnogo oscilacija. Vodila je sa +18 u trećem periodu, da bi na kraju trijumf obezbedila tek poenima Čarlsa Dženkinsa sa slobodnih bacanja dve sekunde pre kraja.

"Dobro smo krenuli, uspeli da kontrolom igre pravimo prednost. Ali smo potom imali jako loš period igre u odbrani, radili smo ono što nije smelo da se desi. Za 5 minuta primili smo 17 poena, a 15 za prvih 15 minuta. Vratili smo Cedevitu za koju smo znali da se neće predati. Reč je o izvanrednom timu, kvalitetnom, iskusnom. Mogli smo da povedemo i sa većom razlikom i olakšamo igru do kraja, ali je opet usledio loš period igre, ovaj put u napadu. Oni su pritom dobro pogađali, što je i očekivano, pa smo imali neizvesnu završnicu", analizirao je Radonjić meč.

Kao veliki nedostatak na ovom meču Radonjić je istakao izostanak rezervnog centra Majka Cirbesa, koji bi trebalo da bude spreman za sredu.

"Imali smo problema bez njega, morali smo da radimo nešto što obično ne radimo. Pred sam početak meča doneli smo odluku da ipak ne nastupi. Uspeli to da prevaziđemo. Naravno da bi bilo mnogo lakše da je bio prisutan. Imali bismo mogućnost da uđemo sa odmornijin igračima u zavšnicu. Bilo je evidentno da su neki igrači, recimo Mitrović, bili opterećeni, on je morao da izađe dva minuta pre kraja da bi došao do daha. Srećom vratio nam je to onim košem na kraju. Ne radi se o ozbiljnoj povredi, ali zdravlje je prioritet", rekao je trener Zvezde.

Zvezda je povela protiv Cedevite sa 2-0 u finalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige, pošto je u na svom terenu pobedila u drugoj utakmici 69:65.

„Prednost od 2-0 je velika, ali mi nismo tako davno bili u istoj situaciji. Jasno je da je Crvena zvezda jači protivnik od Buudućnosti, povratak će biti veoma težak, ali se nadamo dokle god se igra. Imamo mentalno jaku ekipu, možemo to uraditi, ali ćemo videti u sredu“, rekao je Repeša.

Trener Cedevite se potom osvrnuo na samu utakmicu.

„Slična utakmica je bila kao i juče – dozvolili smo veliku prednost Zvezdi u prvoj četvrtini, a kada se to dozvoli, teško je okrenuti. Vratili smo se u drugoj, istu grešku napravili i u trećoj, a onda ponovo bili blizu u četvrtoj. Tada dva puta nismo zagradili i loše se postavili i pomogli Crvenoj zvezdi da zasluženo slavi“, dodao je trener hrvatske ekipe.

On je istakao da je u dosadašnjem delu finalne serije sve prošlo u najboljem redu.

„Ovo su dve ekipe koje su najviše prikazale. Bilo je oscilacija kod nas tokom sezone, ali to je zbog učešća u Evroligi. Do sada je sve proteklo u najboljem redu i nadam se da će se tako i nastaviti", naveo je Repeša.

Košarkaš Cedevite Roko Ukić rekao je da se nada da će njegova ekipa uspeti da produži seriju.

„Neću reći da je bila ista kao prva utakmica. Bili smo sada bolji, ali smo opet stali kratki. Mislim da nije još sve gotovo. U Zagrebu verujem da će biti druga priča, da uđemo u seriju. Očekujem da bude tako na sledećoj utakmici", rekao je Ukić.

Treći meč finalne serije ABA lige igra se u sredu od 20:30 u Zagrebu. Oba tima igraju za svoju prvu regionalnu titulu.

Komentari / 0

Ostavite komentar