BEL: Gent ''imao'', pa ''ispustio'' Briža, na radost Anderlehta!

Gent vodio 2:0 pa prokockao lidersku poziciju za 11 minuta, rezultat po meri Anderlehta. Briž ostaje lider.

Fudbal 27.04.2015 | 10:20
BEL: Gent ''imao'', pa ''ispustio'' Briža, na radost Anderlehta!

Fudbaleri Genta imaće mnogo razloga da žale posle derbija četvrtog kola plej-ofa za šampiona u belgiji! Imali su domaćini dva gola prednosti sve do 78. minuta, a onda su uspeli sve do da proćerdaju u samom finišu, baš kao i lidersku poziciju koja bi im sledovala da su pobedili. Gent - Briž 2:2!

Klub Briž je sve do tih poslednjih minuta bio u podređenom položaju, sigurno je koračao ka provaliji, međutim, domaći tim izgubio je koncentraciju kada je bilo najvažnije.

Švajcarski internacionalac Danijel Miličević bio je na putu da postane pravi junak. On je u 13. minutu prvo postigao gol iz dosta teške situacije desnom nogom, a onda u 43. i levom, iz veoma slične situacije, samo na suprotnom kraju šesnaesterca. Gent sigurno čuvao stečenu prednost u prvom poluvremenu sve do 12 minuta pre kraja, a onda je štoper gostiju Oskar Duarte smanjio na 1:2. Bio je to znak za Briž da krene na sve ili ništa i takav pristup mu je doneo veoma značajan bod, koji ga ostavlja na čelnoj poziciji. Strelac je u 87. minutu bio Klaudemir.

Ovakav ishod ponajviše odgovara zapravo trećeplasiranom Anderlehtu, jer mu nijedan od pretendenata na tron nije pobegao. Tim iz Brisela sada za Brižom zaostaje tri, a za Gentom svega jedan bod, pred međusobni duel koji je na programu za četiri dana.

Srpski internacionalac Marko Poletanović igrao je do 71. minuta, dok je Uroš Vitas čitav susret presedeo na klupi.

Komentari / 0

Ostavite komentar