PL BiH: Sarajevo na vrhu, Zrinjskom bod u mostarskom duelu!

Mostarski derbi završen remijem 1:1 poslije dramatične završnice. Velež vodio 1:0 sve do 93. minuta kada je Crnov pogodio za izjednačenje. Golom Krste Velkoskog u 11. minutu Sarajevo savladalo Široki Brijeg i stiglo na čelnu poziciju na tabeli koju dijeli sa Zrinjskim.

Fudbal 26.04.2015 | 20:20
PL BiH: Sarajevo na vrhu, Zrinjskom bod u mostarskom duelu!

Šokantna završnica derbija u Vrapčićima između Veleža i Zrinjskog. Domaći fudbaleri imali su pobjedu u rukama sve do sudijske nadoknade u kojoj su «plemići» iskoristili trenutak nepažnje i kaznili ga pogotkom.
Radulović je šutirao sa dvadesetak metara, Bogić je odbio loptu, a ona dolazi do Crnova koji šutira, lopta je zakačila Bogića, a potom se od jednog defanzivca Veleža odbila u praznu mrežu 1:1.

Pokušavao je Zrinjski da stigne izjednačenja prije toga, a Veelež je imao nekoliko dobrih kontranapada, ali se uglavnom odlučivao za čuvanje lopte umjesto direktnog napada na gol kojim bi riješio pitanje pobjednika.

Do vođstva od 1:0 «rođeni» su stigli u 20. minutu, kada je Škahić dobro skočio poslije kornera i udarcem glavom poslao loptu u mrežu.

Njegov pogodak ipak na kraju nije bio dovoljan za pobjedu.

Zrinjski je stigao do boda kojim se izjednačio sa Sarajevo na vrhu tabele sa 50 osvojenih bodova.

Veliku pobjedu u derbiju 24. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Širokog Brijega ostvarila je bordo ekipa.
Golom Krste Velkoskog u 12. minutu Sarajevo je upisalo nova tri boda, prekinulo crnu seriju od četiri poraza u duelima sa Širokobriježanima i šest kola prije kraja zasjelo na vrh tabele.

Makedonac je odlično reagovao na milimetarski precizan centaršut Duljevića sa desne strane i zatresao mrežu nemoćnog Solde za kako se ispostavilo konačnih 1:0.

Sarajevu na ruku ide i rezultat mostarskog derbija gdje su Velež i Zrinjski remizirali 1:1, pa bordo ekipa sada dijeli prvo mjesto sa Zrinjskim, a prestigla je Željezničara i Široki Brijeg.

Trener Dženan Uščiplić nastavio je seriju nepobjedivosti u Premijer ligi BiH. Ovo mu je deveta pobjeda, a još toliko utakmica Sarajevo je sa njim na klupi završilo remijem, dok za poraz u elitnom rangu bh. fudbala mladi stručnjak još ne zna.

U prvih 45 minuta pred psilično ispunjenim tribinamaKoševa igralo se dosta tvrdo sa tek nekoliko dobrih prilika.

Prvu ozbiljnu, onu u 11. minutu u gol je pretvorio Velkoski udarcem glavom poslije odličnog centaršuta Duljevića.

Osam minuta kasnije Velkoski je imao novu dobru priliku, ali njegov šut iz okreta završava direktno u rukama Solda.

Golman Širokog istakao se i u 36. minutu kada je odbranio pokušaj Benka sa sedam metara. Fudbaler Sarajeva, istini za volju, nije uspio da najbolje zahvati loptu, ali je Soldo krajnjim naporom odbio loptu u korner.

Gosti iz Širokog zaprijetili su u 42. minutu, ali šut Barišića sa tridesetak metara otišao je daleko pored gola.

Već na startu drugog poluvremena odmah uzbuđenja. Sarajevo je odmah izvelo dva kornera zaredom, a poslije posljednjeg defanzivac gostiju MArković je izbacio loptu sa gol-linije poslije pokušaja Benka glavom.

Dve minute kasnije gotovo preslikana situacija na drugoj strani. Ovoga puta šutirao je Barišić, a Cimirot izbija gotovo sa gol-linije.

Gosti su ponovo zaprijetili u 59. minutu, Zakarić je sjajno izbacio dvojicu igrača Sarajeva na desnoj strani i uputio centaršut ali Delač pravovremeno reaguje i odbija loptu ispred Kožulja.

Rezervista Sarajeva Mehmed Alispahić isprobao je šut u 75. minutu ali lopta je otišla daleko od Soldinog gola. Tri minute kasnije odlična prilika za strelca jedinog gola, Velkoskog, poslije preciznog dodavanja u prostor Cimirota, ali Marković u posljednji trenutak izbija loptu ispred fudbalera Sarajeva koji se tom prilikom i povrijedio.

Posljednja velika prilika za pogodak viđena je u 83. minutu kada je Benko dobro zahvatio loptu glavom poslije ubacivanja iz kornera, a lopta završava tek nekoliko centimetara pored lijeve stative Soldinog gola.

Za Široki je na ovom meču ipak igrao najbolji strelac, Vagner, koji je bio upitan zbog povrede, a ona je očigledno ostavila traga na napadaču koji je pružio vrlo blijedu i neprimjetnu partiju.

Veliku podršku na ovom meču Sarajevo je imalo u svojim navijačima, popularnim "Hordama zla" koji su istakli transparent "Igrajte za Vedrana", navijača Sarajeva koji je prije nekoliko sezona preminuo u navijačkim neredima u Širokom Brijegu.

Gužva na vrhu, gužva i na dnu

Još jedna dramatična završnica viđena je u nedjelju u Bijeljini gdje je Mladost iz Velike Obarske golom u četvrtoj minuti sudijske nadoknade stigla do sva tri boda protiv Slavije i to poslije prekreta.

Karić je doveo goste u 61. minutu, da bi u 96. minutu Marković poravnao na 1:1. I kada se očekivalo da meč završi podjelom bodova, Cicmil je pogodio za 2:1 u 94. minutu i donio svom timu tri važna boda u borbi za opstanak.

Mladost je sa ova tri boda sustigla Vitez, a Travnik i Drina im bježe samo dva boda, dok je Zvijezda na dnu sa 17 bodova.

Meč Travnika i Olimpika je prekinut u 88. minutu poslije ulaska domaćih navijača na teren. Grupa huligana izazvala je incident zbog navodnog nezadovoljstva zalaganjem fudbalera Travnika.

Poslije 20 minuta igrači su se vratili iz svlačionica na teren i odigrali završnicu u kojoj se rezultat nije mijenjao.

REZULTATI 24. KOLA:


Sarajevo - Široki Brijeg 1:0 (1:0)

/Velkoski 11/

Velež - Zrinjski 1:1 (1:0)

/Škahić 20 – Crnov 90+3/

Mladost - Slavija 2:1 (0:0)

/Marković 69, Cicmil 90+4 – Karić 61/

Travnik - Olimpik 0:0

Odigrano u subotu:

Borac - Radnik1:1(1:1)
/Koljić 3 - Obradović 24/

Drina - Čelik0:1(0:0)
/Selimović 50/

Zvijezda - Željezničar1:2(1:1)
/Stojanov 7 - Đelmić 11, B. Čolić 92/

Sloboda - Vitez1:0(0:0)
/Mujić 54/

TABELA:Sarajevo 50, Zrinjski 50, Široki Brijeg 49, Željezničar 49, Olimpik 42, Borac 40, Velež 34, Čelik 29, Sloboda 27, Slavija 25, Radnik 23, Drina 22, Travnik 22, Vitez 20, Mladost 20, Zvijezda Gradačac 17.

Komentari / 0

Ostavite komentar