BL: Ovo je ogromna šansa za Borusiju i Klopa!

Posle 19 kola bili su poslednji, iz zone ispadanja izašli su posle 22 kola, a na četiri kola pre kraja imaju fantastičnu priliku da se rastanu s plasmanom u Evropu! Hoće li iskoristiti šansu?

Fudbal 26.04.2015 | 19:00
BL: Ovo je ogromna šansa za Borusiju i Klopa!

Fudbaleri Borusije Dortmund i njihov trener Jirgen Klop, uprkos tome što su posle 19 odigranih kola u Bundesligi bili poslednji na tabeli, a iz zone ispadanja izašli posle 22 kola, imaju priliku da se na leto rastanu s obezbeđenim plasmanom u kvalifikacije za Ligu Evrope!

Uz malo inata, obnovljenog samopouzdanja, delića sreće i pada ostalih ekipa, "milioneri" su u poziciji da dobrim rezultatima u poslednja četiri kola stignu na peto ili šeto mesto na tabeli!

Naročito posle rezultata iz Paderborna, gde je u finišu 30. kola Verder prosuo još dva boda – 2:2 (2:1).

Paderborn je imao 2:0 posle samo 27 minuta, preko Vrančića i Štopelkampa, ali je bod timu iz Bremena doneo tandem Selke (45) i Hajrović (76), a zeleni sa severa nisu uspeli da iskoriste isključenje Hajnlota u 78. minutu za potpuni preokret.

Posle ovog rezultata, situacija u vrhu tabele je ovakva:

Liga šampiona:

1. Bajern Minhen 76
2. Volfsburg (-1) 61
3. Bajer Leverkuzen 55
4. Borusija Menhengladbah (-1) 54

Liga Evrope:

5. Šalke 42
6. Augsburg 42
**********************
7. Hofenhajm 40
8. Borusija Dortmund 40
9. Verder Bremen 40
10. Majnc 37
**********************

Klop će prvo morati da nadoknadi dva boda zaostsatka za velikim rivalom Šalkeom ili Augsburgom, i pritom bude bolji od Hofenhajma i Verdera. Posao će mu biti utoliko lakši (ili teži?) što će do kraja igrati i sa Hofenhajmom i sa Verderom, pa...

KO S KIM DO KRAJA:

ŠALKE: Štutgart, KELN, Paderborn, HAMBURG.

AUGSBURG: Keln, BAJERN MINHEN, Hanover, BORUSIJA MENHENGLADBAH.

BORUSIJA DORTMUND: HOFENHAJM, Herta, VOLFSBURG, Verder Bremen.

VERDER BREMEN: Ajntraht, HANOVER, Borusija Menhengladbah, BORUSIJA DORTMUND.

*napomena: velikim slovima ispisana su gostovanja.

Ne uspe li kroz ligu, Borusija i dalje ima šansu da se plasira u Evropu osvajanjem Kupa, u kom se već u utorak uveče u polufinalu sastaje sa Bajernom iz Minhena.

Od timova koji se bore za LE, Dortmund je u najboljoj formi i ima sedam pobeda, dva remija i dva poraza u poslednjih 11 kola, za razliku od recimo Verdera, koji ima dve pobede u devet kola, Šalkea koji je pobedio samo jednom u poslednjih deset kola, Hofenhajma koji je od poslednjih sedam mečeva izgubio četiri ili Augsburga koji je u poslednjih 11 kola pobedio dva puta, a bio poražen šest!

Može li Borusija do Evrope?

Komentari / 0

Ostavite komentar