Mostar: Navijači napali planinare Prenja

Prilikom okupljanja planinara na izlet Žlijeb-Tise (Čvrsnica), na trgu Musala gdje je i planirano okupljanje, jutros je došlo do fizičkog napada između navijača HNK Zrinjski “Ultrasa” i učesnika izleta za građane u organizaciji PSD Prenj Mostar.

Bosna i Hercegovina 26.04.2015 | 12:49
Mostar: Navijači napali planinare Prenja

U neredima je učestvovala grupa navijača koja je učesnike izleta gađala kamenjem i bocama, a potom i fizički napala. Nažalost, u incidentu je bilo i povrijeđenih, saopšteno iz PSD Prenj.

"Uoči današnje utakmice gradskog derbija u Mostaru između HNK Zrinjskog i FK Veleža u Mostaru se podigla tenzija na maksimum. Naime, ovo je jedan od dokaza kako Grad treba konačno da stane u kraj ovom problemu, a ovo nije prvi put da zbog navijačkog entuzijazma nastrada običan građanin", ističu iz PSD Prenj Mostar.

Prema podacima iz MUP-a HNK, privedena su četiri napadača.



Na trgu Musala i istoimenom mostu vidljivi su tragovi krvi, ali i ostaci cigle koja je korištena u napadu, javlja Bljesak.info.

Izvor: Fena

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

planinar

26.04.2015 11:21

Napali ljubitelje prirode, kakva djubrad, zahtjevati pod hitno aktere napada i najstrozije kazniti, u skoro svakoj akciji pohoda u prirodu ima i djece ne znam kako ih samo nije sramota.

ODGOVORITE
Name

trebinje

26.04.2015 14:10

Ustase... Hrvati nemaju kulturu.

ODGOVORITE
Name

Zagor

26.04.2015 18:49

Planinari?! Sektaši najobičniji, mora da su izazvali navijače. Prosjek godina 40, a hodaju po nedodjijama umjesto da budu bar nedeljom sa svojim porodicama, ako ih uopšte imaju...

ODGOVORITE