Zvezdina nada tinja još nedelju dana...

Partizan čekaju mečevi sa Jagodinom i Vošom. Ako prebrodi izazove u dva naredna kola Superlige čini se da crno-bele ništa neće moći da zaustavi na putu do titule.

Fudbal 27.04.2015 | 00:00
Zvezdina nada tinja još nedelju dana...

Dva derbija bez postignutog gola. Crvenoj zvezdi više ne preostaje ništa drugo no da se uzda u druge da ožive njene šampionske aspiracije. A čini se da je naredna nedelja krucijalna u tom smislu, jer upravo u predstojeća dva kola Partizan očekuju najteži izazovi u finišu sezone.

Crno-beli naime u sredu od 18.30 u Humskoj dočekuju Jagodinu, koja ne igra ni izbliza na nivou iz nekih ranijih godina, ali su upravo Ćurani ove sezone Partizanu naneli jedini ovosezonski poraz u prvenstu. Odmah potom, za vikend, crno-beli putuju na Karađorđe na megdan Vojvodini. Ni novosadska Stara dama istina ove sezone ne briljira, pa joj je Čukarički oduzeo status trećeg srpskog kluba, ali to je ipak klub koji je prethodnih sezona umeo da pomrsi račune beogradskim večitim rivalima.

Ako prođe ta dva ispita čini se da je Partizan završio posao, jer mu na samom koncu predstoje susreti sa Spartakom (9. maj) i Novim Pazarom (16. maj) u Beogradu, te putovanja u Kruševac na susret sa Napretkom (13. maj) i za kraj gostovanje kod Borca u Čačku.

Crvena zvezda ima možda i nešto lakši raspored s tim da je čeka i nesumnjivo jedan od najvećih izazova u ovoj sezoni srpskog klupskog fudbala – gostovanje kod Čukaričkog 9. maja. Pre toga Zvezdu će ugostiti i Donji Srem, Rad dolazi na "Marakanu", da bi za sam kraj ostali dueli sa fenjerašem Radničkim iz Kragujevca (13. maj), OFK Beogradom (16. maj) i ekipom Mladosti iz Lučana (24. maj). Sva tri poslednja u Beogradu.

Ipak, posle remija od 0:0 u Ljutice Bogdana, pita se Partizan...

Komentari / 0

Ostavite komentar