Rumenige: Pep je naš i ne damo ga!

Trener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola ostaće na kormilu najmanje do isteka ugovora 2016. godine, potvrdio je direktor bavarskog klupa Karl Hajnc Rumenige.

Fudbal 26.04.2015 | 18:20
Rumenige: Pep je naš i ne damo ga!

Gvardiola, koji se pridružio Bajernu 2013. godine, pošto je sa Barselonom osvojio 14 titula u peirodu od četiri godine, na meti je nekoliko evropskih klubova, a pominje se njegov eventualni prelazak u Mančester siti.

Spekulacije o budućnosti Gvardiole intenzivirale su se u danima posle poraza od Porta rezultatom 3:1 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona, a naročito po odlasku dugogodišnjeg timskog lekara iz kluba.

Ipak, demoliranje Porta u revanš meču sa 6:1 i plasman u polufinale potvrdilo je da Bajern ima šanse da drugi put u istorjii, posle 2013. godine osvoji "triplu krunu".

"Vrlo dobro znam da će Gvardiola biti trener najmanje do 30. juna 2016", rekao je Rumenige za "Bild", a prenosi agencija Rojters.

On je naglasio da će se pregovori o eventualnom produženju ugovora voditi u drugom delu godine.

"Cilj je da Gvardioli bude produžen ugovor i mislim da postoje velike šanse da on ostane trener i posle 2016", rekao je Rumenige.

Direktor Bajerna takođe je rekao da nedavni kontakti Gvardiole i njegovog bivšeg kolege iz Barselone Čikija Bageristajna, koji je sada sportski direktor Sitija, ne zabrinjava čelnike Bajerna.

"Nisam zabrinut zbog toga. To samo potvrđuje njegov kvalitet", naveo je Rumenige.

Bajern je već osvojio titulu u Bundesligi, a predstoji mu potom finalni meč Kupa Nemačke protiv Borusije iz Dortmunda, pre učešća u polufinalu Lige šampiona sledećeg meseca.

Komentari / 0

Ostavite komentar