JSL: Nula golova, NULA od Derbija, sve u sijenci HAOSA!

Srpskom fudbalu su odavno potrebne korenite promene, a poslednji alarm upaljen je uoči 148. večitog derbija. Svetkovina je ukaljana neredima na tribinama stadiona "Rajko Mitić", igrači Crvene zvezde i Partizana kao po pravilu nisu bili u prvom planu, već neredi, huligani, tuče sa policijom, baklje i stolice koje su letele na sve strane. Nadleži su odlučili da se igra nakon što su se nemile scene ređale 42 minuta, a pobednika nije bilo, jer je fudbal poražen!

Fudbal 25.04.2015 | 22:00
JSL: Nula golova, NULA od Derbija, sve u sijenci HAOSA!

I rezultat je bilo 0:0, ako je to uopšte bitno. Jer kako drugačije objasniti da je utakmica kasnila skoro celo poluvreme. Oni koji sebe nazivaju navijačima odlučili su da bace senku, da budu u centru pažnje, da se strahuje za bezbednost dok su neredi besneli i na istočnoj i severnoj tribini, i ispred "Marakane".

Milorad Mažić se sa madridskog gradskog derbija "preselio" na beogradski i na našem najvećem stadionu u neverici posmatrao haos oko sebe. Malo je nedostajalo da se derbi ni ne odigra, već da se odloži za 10 dana, ali je policija posle žestokih sukoba uspela da smiri situaciju.

Pozitivnu ocenu, pored najboljeg srpskog sudije koji je fantastično delio pravdu i držao sve pod kontrolom, zaslužuju i pravi akteri, u crveno i crno-belim dresovima. Ne za pokazano na terenu, već za ponašanje, jer su izostali međusobni sukobi igrači i sve je proteklo u sportskom duhu, što daje malu nadu da fudbal, ipak, nije umro u Srbiji.

Što se tiče šampionske trke, ona je gotovo već odlučena. Lider Partizan je zadržao pet bodova prednosti u odnosnu na večitog rivala, a do kraja je ostalo još šest kola, pa je sve izvesnije da će se titula preseliti u Humsku posle jednogodišnje pauze.

Mogli su crno-beli i do celog plena, a da nisu uputili udarac u okvir gola u prvom poluvremenu. Vršili su pritisak već ispred kaznenog prostora domaćina, pretili sa oba krila i prokockali odličnu priliku na isteku pola sata igre - Saša Ilić je sjajno pronašao Stefana Babovića koji ostao sam između Jovanovića i Anđelkovića, i sa šest metara je iz prve poslao loptu pored stative, što je Rajković samo pogledom ispratio.

Zvezdi je dugo trebalo da pređe centar, igra Lalatovićevih pulena bila je rastrzana i bezidejna bez ijedne prave prilike, pa se izdvojio samo pokušaj Lazovića čiji je snažan udarac sa distane krajnjim naporom ukrotio golman Živko Živkovića.

Crveno-beli su bili nešto agilniji u nastavku, pa je Parker promašajem glavom iznervirao trenera, mogao je i Luka Jović da zatrese mrežu da nije bilo još jedne dobre intervencije golmana Partizana, a šansa utakmice viđena je u 63. minutu. Posle kornera sa leve strane i gužve pred golom Rajkovića šutirao je Balažic, ali je Cvetković sa same gol-linije sprečio da crno-beli slave.

U samom finišu je i mladi Andrija Živković imao odličan prodor između Anđelkovića i Kataija, ali je Vukašin Jovanović stigao u poslednjem trenutku da ga izblokira.

Derbi je i u drugom poluvremenu prekinut usled velike bakljade na južnoj tribini koju su napravili navijači Partizana, zbog čega je sudija Mažić poslao igrače do klupa, jer zbog dimne zavese nisu mogli da vide na metar od sebe. Nastavljen je nakon petominutne pauze i dobro je da je završen.

Komentari / 0

Ostavite komentar