Ko tu koga...?! On neće Srbiju, a BiH neće njega!

Fudbaler mostarskog Zrinjskog Miloš Aćimović odbio je poziv u juniorsku reprezentaciju Srbije jer želi da igra za Bosnu i Hercegovinu, ali nije se našao na spisku selektora U-19 tima "zmajića" Tonija Karačića.

Fudbal 25.04.2015 | 13:20
Ko tu koga...?! On neće Srbiju, a BiH neće njega!

Nekadašnji kapiten kadeta BiH dobio je poziv od kormilara U-21 selekcije BiH Darka Nestorovića, ali nije od selektora juniora Tonija Karačića, što prema tvrdnjama sarajevskih medija pomno prate u Fudbalskom savezu Srbije.

"Već jednom se desilo da je Aćimović, koji je kapiten reprezentacije BiH U-17, izbačen iz naše reprezentacije. Razlog nikada nije saznao. Kada ga iz FS BiH nisu pozvali, iz FS Srbije su to uradili odmah... Miloš je prihvatio poziv Srbije da pokaže koliko vrijedi. Nakon toga ponovo su ga pozvali u reprezentaciju BiH U-21, gdje je među izabranicima Darka Nestorovića bio najmlađi igrač. Zašto Miloša nema u reprezentaciji BiH U-19? Igra za aktuelnog prvaka države - Zrinjski, koji je prije tri mjeseca platio za njega obeštećenje od 50.000 KM. Aćimović je jedan od najplaćenijih mladih igrača u Premijer ligi BiH i za takvog nema mjesta!? A bio je svima, koji su sada u reprezentaciji BiH U-19, kapiten", zapitao se u izjavi "Sport Avazu" njegov menadžer i nekadašnji "zmaj" Admir Vladavić i dodao da je iz Srbije stigao poziv za dva susreta protiv Švajcarske.

I mladi fudbaler mostarskog kluba potvrdio je da su iz Beograda odmah reagovali, ali da poziv neće prihvatiti.

"Dobio sam poziv Srbije, ali ga neću prihvatiti kako opet ne bih bio nazvan izdajnikom. Nikad neću zaboraviti stvari koje su čelnici FS BiH uradili za mene kada sam izgubio oca. Prethodni poziv iz Srbije sam prihvatio samo zbog toga što ga nisam dobio iz FS BiH, kao ni sada... Želio sam samo da dokažem svoj kvalitet, rekao je mladi član "plemića", koji je na stadion "Pod Bijelim brijegom" došao iz trebinjskog Leotara.

Kao ilustraciju "pokazivanja kvaliteta" pomenuo je meč Srbije sa Rumunijom na kojem je nosio dres "orlića".

"Postigao sam tri gola ... Sada sam ponovo dobio poziv Srbije i nisam ga prihvatio, te pitam pojedine da li sam izdajica? Niko sada neće pričati da me u zemlji u kojoj sam rođen i za koju hoću da igram srcem, selektor nije pozvao. A svi su pričali da sam izdao BiH, što nikada nisam uradio. Srcem želim da igram za zemlju u kojoj sam rođen, ali izgleda da za mene tu nema mjesta", zaključio je Aćimović.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

26.04.2015 09:36

Samo se pravi pametan, pa ces na kraju da izvisis... Bolje ti je da igras gdje te hoce nego da teras inat.

ODGOVORITE