Jokan otvoreno o borbi za ulazak u PL

Slaviša Jokanović gazi ka Premijer ligi. S Votfordom se dva kola pre kraja Čempionšipa nalazi na vrhu. Još samo dva koraka do raja.

Fudbal 24.04.2015 | 21:40
Jokan otvoreno o borbi za ulazak u PL

Situacija se u aprilu u potpunosti okrenula u korist tima koji predvodi naš stručnjak, od razmišljanja da se osigura plej-of došlo se do mogućnosti da se već narednog vikenda (u subotu od 13.15 gostuju Brajtonu), uz poklapanje rezultata najbližih pratioca, obezbedi direktan plasman u društvo Čelsija, Junajteda, Sitija, Liverpula, Arsenala...

- Sve je u našim rukama, ambicije su nam porasle. Bilo je mnogo klizanja rivala, praktično, samo mi nismo poklekli - kaže Jokanović za „Blic“.

Vodeći Partizan, jednom prilikom Jokan je ponovio kultnu rečenicu: „Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti“ iz stripa „Alan Ford“.

- To je bilo u šaljivom tonu. Sada nema prostora za neozbiljnost. Ne smemo više ni nerešeno da odigramo, nemamo pravo na grešku. Curi sat. Moramo biti spremni na sve opcije, pa i da se ne plasiramo direktno u Premijer ligu. Treba zadržati snagu i koncentraciju za slučaj da igramo plej-of.

Naredni vikend mogao bi da se nazove vikendom Srba na Ostrvu, jer su i Branislav Ivanović i Nemanja Matić sa Čelsijem blizu titule.

- Lako mi je za njih. Oni će titulu osvojiti pre ili kasnije. Da li posle Arsenala ili neke naredne utakmice, ali to je izvesno. Nama je gusto.

Već je stigla i prva ponuda, Sanderlend je zainteresovan za saradnju s Jokanovićem.

- Nemam ni vremena ni želje da sada razmišljam gde ću raditi naredne sezone. Nije momenat. Lepo je kada neko prati ono što radite, ali sada sam fokusiran na Votford.

Podrška od prijatelja iz Srbije je svakodnevna.

- Zovu me oni s kojima sam bio u kontaktu i na početku. Moja ekipa iz Partizana, Gordan (Petrić prim.aut.) i Bata (Mirković). Piksi (Stojković) je često u Londonu, družimo se.

Očekuje se parti na utakmici protiv Šefild Venzdeja, za kraj, 2. maja (13.15)

- Stadion je već rasprodat, prima 19.800 gledalaca. Nadam se da ćemo se svi zajedno radovati ulasku Votforda u Premijer ligu - završio je Jokanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar