I Miloš Ninković spominje neke ''tunele'' pred derbi!

"Zvezdina prednost na 'Marakani' nije mit i nisam to ja izmislio. I partizanovci su mi pričali da su gubili 1:0 u tunelu", kaže Miloš Ninković u razgovoru za MONDO.

Fudbal 24.04.2015 | 23:00
I Miloš Ninković spominje neke ''tunele'' pred derbi!

Jedan od predvodnika generacije Zvezdinih fudbalera koja je prekinula šestogodišnju dominaciju Partizana u srpskom fudbalu i, na žalost zvezdaša, napustila Ljutice Bogdana već posle godinu dana, neće moći da gleda 148. "večiti derbi".

Iz više razloga...

Prvi, u tom trenutku zagrevaće se za tek četvrti meč od operacije meniskusa. Drugi, priznaje da srpski fudbal, od kada se vratio u Francusku i Evijan, prati samo čitajući vesti, ali ne i gledajući mečeve uživo na televiziji.

Miljenik navijača Crvene zvezde Miloš Ninković rado je prihvatio poziv MONDA, ali pre priče o derbiju imali smo i važniju temu – njegovo zdravlje.

"Dobro je sada, ovo će mi biti četvrta utakmica u nizu posle duge pauze i operacije meniskusa. Nisam 100 odsto spreman, verovatno ću biti najspremniji kad se završi sezona (smeh), ali najvažnije je da ne osećam bol", kaže Ninković.

Dakle, bićeš najspremniji kada bude vreme da se, možda, bira novi klub?

"Ne znam, iskreno, videću kada se sve završi. Trenutno ne razmišljam o tome..."

S obzirom na to da u Srbiji postoje dve zaista velike utakmice godišnje, a da je jedna na programu u subotu, pretpostavljamo da znaš zašto te zovemo. Hoćeš li gledati?

"Mi igramo u 20, a od 18 smo već na stadionu, tako da ću se snalaziti...", rekao je Ninković, a onda bio iskren do kraja, po navici.

"Iskren da budem nisam pogledao nijednu utakmicu naše lige od kad sam otišao, samo pročitam šta su uradili Crvena zvezda i Čukarički, ali od toga ne zavisi ono što mogu da kažem uoči derbija, jer... Prošle sezone kada su svi govorili da je Partizan spremniji, mi smo pobedili, onda kada smo mi sami bili ubeđeni da smo bolji, da će to ići u našu korist, izgubili smo...", nadovezao se sam.

"I to nije jedini primer u tom smislu. Dakle, jedino što je sigurno je da ništa nije sigurno i igrači Zvezde bi tako trebalo da pristupe utakmici. Da znaju da svako ima šansu ako odigra hrabro, mudro, mirno..."

S obzirom na to da si bio živi svedok burnih događaja u Zvezdi prošlog proleća i leta, da li je ovaj zaostatak za Partizanom od dostižnih pet bodova za tebe pozitivno ili negativno iznenađenje? Ili je to realnost?

"Da, znam ko je sve otišao, znam kako i kada se u Zvezdi dovode igrači pre početka sezone, tako da sam siguran da Lalatović nije mogao tu Bog zna šta da uradi i postigne za kratko vreme. Mogu da kažem da je, s obzirom na sve okolnosti i kroz šta je Zvezda prošla letos, zaostatak od pet bodova za Partizanom možda, realno, mogao da bude i veći. Ovo je sasvim, sasvim drugi tim u odnosu na onaj naš, koji je osvojio titulu, verujte da je i treneru i igračima teško kada svake sezone kreću ispočetka i sve prolaze prvi put. Znam to dobro", rekao je i zaključio:

"Ali, ništa nije izgubljeno za Zvezdu, štaviše pobeda u derbiju vratila bi nas u odličnu poziciju".

U suprotnom, kraj?

"Pa, mislim da jeste... Glupo bi bilo da pričam da nije, da odavde šaljem neke poruke, a da znam kako stoje stvari u našem fudbalu. I ako bude nerešeno i ostane ovih pet bodova, teško da će Partizan sebi dozvoliti luksuz da ne osvoji titulu".

Ako ne na tabeli, Zvezda će u subotu imati prednost na tribinama. Je l' ona mit ili realnost?

"To je velika prednost i oko toga nema zbora. Mnogi igrači Partizana pričali su mi o tome, da se sve promeni kad uđu u tunel i osete buku iznad, da već tada imaju osećaj da je 1:0. Nisam to ja izmislio, tako je...", kaže i dodaje:

"Kada Zvezda igra derbi kod kuće ne može da se kaže da je apsolutni favorit, ali da je favorit – jeste. Nadam se da će momci to da iskoriste i da će, u periodu godine kada zvezdaši uživaju zbog rezultata sa košarke, uneti neizvesnost i u fudbalsko prvenstvo. Bilo bi lepo da pobede, a ja da sam u Srbiji sigurno bih bio na stadionu i bodrio".

Nije baš da su svi igrači sa kojima si pre manje od godinu dana podigao pehar namenjen prvaku – otišli... S nekima, koji su ostali, si igrao, s nekima trenirao. Prepoznaješ li među njima igrača koji bi mogao da podigne sever na noge?

"Nikad se ne zna, kažem nisam gledao utakmice, ali iz izveštaja mogu da zaključim da se mali Luka Jović konačno podigao, da se smirio i skoncentrisao na fudbal, da je zaboravio na one promašaje od jesenas. Generalno, mislim da se radi o odličnom igraču, koji ima samo 17 godina i verujte da javnost u njegovom slučaju nije bila korektna", kaže Ninković.

"Zato bih voleo da baš protiv Partizana nastavi dobar niz, da i u derbiju da gol i da, ako je jesenas već bio proglašen za tragičara, ovog puta bude junak. A, Zvezdi su potrebni pravi junaci. Neka to bude on!", kaže Miloš Ninković na kraju razgovora za MONDO.

Komentari / 0

Ostavite komentar