„Volvo“ pretvorio zadnje sjedište u „prvu klasu“

U bici za kupce, „Volvo“ je otvorio „novi front“ – kombinacijom kauča, ostave, TV opreme i radnog stola pokušaće da im pruži komfor za duga putovanja. Samo što neće biti potpun ako nemate vozača!

Zanimljivosti 23.04.2015 | 07:52
„Volvo“ pretvorio zadnje sjedište u „prvu klasu“

Teško je vreme došlo za proizvođače luksuznih automobila. Konkurencija je žestoka, a bitka na polju nezamislivih dodataka postaje sve nemilosrdnija. Sedišta koja masiraju, muzički sistemi pravljeni po želji, grejači za vrat ne čine više ekskluzivni dopunski program.

Najnovija inovacija koju je predstavio „Volvo“ je verzija "XC90" terenca sa četiri sedišta.

"XC90 Excellence" je napravljen za kinesko tržište, koje je poznato kao novi teren za luksuznu robu. U takvom okruženju imati vozača je uobičajenije nego u SAD ili Evropi, piše Wired.com.

Kako bi zadnje sedište bilo što poželjnije, švedski proizvođač automobila izbacio je treći red potpuno i obezbedio dovoljno mesta za noge, stočiće na rasklapanje, kao i držače za čaše sa regulatorom temperature.

Zadnje sedište tako je pretvoreno u „prvu klasu“.

To, po svemu sudeći, nekima nije dovoljno. Za takve kupce „Volvo“ je pripremio koncept koji putovanje automobilom podiže na viši nivo.

Predstavljen na sajmu automobila u Šangaju, "Lounge Console" je, osim trećeg reda, žrtvovao i suvozačko mesto!

Na mestu svega toga je kombinacija kauča, ostave, TV opreme, radnog stola.

„Onima koji su u pokretu i imaju haotičan način života, koji podrazumeva odlazak sa sastanka na sastanak, pa na seminar, takvim osobama treba prostora, možda i luksuza, kao i prilika da se relaksiraju i osveže za sledeću obavezu“, objasnio je jedan od potpredsednika sektora za dizajn u kompaniji „Volvo“ Tomas Ingenlat.

To sve podrazumeva, kaže Ingenlat, dovoljno prostora za jogu, 17-inčni televizor, „tabure“ za noge obložen jastucima, cipelarnik, mesto za nakit i šminku.

U stvari, iznenađujuće je da je auto-industriji trebalo tako mnogo vremena da ukloni prednje sedište, kada se sagledaju ovakve mogućnosti za uživanje.

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar