Video: A ovo je lijepa strana derbija!

Rukovanje košarkaša Zvezde i Partizana na terenu "Pionira" podsetio je da je košarka, ipak, samo sport.

Košarka 21.04.2015 | 14:40
Video: A ovo je lijepa strana derbija!

Dok su njihovi saigrači otrčali u svlačioncu pod "kišom" upaljača, dok se u hodniku odvijala tuča trenera Vujoševića i člana delegacije crveno-belih, igrači Zvezde Nikola Kalinić i Luka Mitrović prišli su ekipi Partizana na parketu i pružili ruku rivalu.

Još jači aplauz prolomio se dvoranom, koja je uveliko pozdravljala crno-bele, pre nego što je crveno-beli dvojac uleteo u tunel, zaštitivši velikim peškirom glave od gađanja sa tribina.

Kapiten Zvezde znao je prošle godine da čestita protivniku u svlačionici i posle poraza u seriji. Ni sada ne želi da bude istican.

"Mislim da je najnormalnija stvar čestitati protivniku po završetku utakmice. Jednostavno, na svakoj utakmici je to rutina, pa što ne bi bilo i na derbiju? To je gest kojem ne bi trebalo pridavati mnogo pažnje", rekao je Mitrović u svlačionici.

Nikola Kalinić rekao je na konferenciji da bi još neko od igrača Zvezde prišao da pruži ruku rivalima, ali da su se plašili gađanja, u kojem je najlošije prošao tim menadžer crveno-belih Nebojša Ilić.

"Pokušali smo da taj sportski deo odradimo, kako valja i kako bi i trebalo. Lepo je biti pobednik, ali treba znati pobeđivati i gubiti. Oni su momci stvarno fantastično igrali sve četiri utakmice, svaka im čast, dali su sve od sebe, kao i mi. Pružili smo im ruku, kao i posle drugog meča, kada smo im prišli posle svog poraza"

"Ostatak igrača se uplašio tih stvari koje su padale, ali Bože moj, kad smo ušli među njih pretpostavili smo da neće i njih da gađaju, pa smo na to računali", izjavio je Kalinić.

Komentari / 0

Ostavite komentar