LŠ: Bajernova noć istine - Lekar ili Pep?!

U utorak uveče saznaćemo prva dva učesnika polufinala Lige šampiona. To će, verovatno, biti Barselona, a videćemo da li i Bajern Minhen.

Fudbal 21.04.2015 | 08:20
LŠ: Bajernova noć istine - Lekar ili Pep?!

Noć istine za Bajern i prijatno veče za Barselonu.

Tako bi u najkraćem bi mogli da se najave sutrašnji revanš mečevi četvrtifinala Lige šampiona u kojima Bavarci jure 1:3 iz prve utakmice protiv Porta, a Katalonci sa identičnom prednošću na "Kamp nou" dočekuju Pari Sen Žermen.

"Verujem u moj tim. Želimo da pokažemo svetu koliko šta i koliko možemo. Imamo minus, ali čeka nas 90 minuta pred našim navijačima, finale, koje uveren sam možemo da dobijemo", izjavio je trener bajerna Pep Gvardiola, a prenosi zvanični sajt šampiona Nemačke.

Inače, posle utakmice u Portu, dugogodišnji lekar Bajerna podneo je ostavku, jer je već neko vreme trpeo kritike trenera Gvardiole da je odgovoran za ogroman broj povreda prvotimaca ove i prošle sezone, od kojih su neke bile jako teške, a neke prešle u hronične.

"Doca" nije više u klubu, a pitanje je da li će i Pep biti, ukoliko Bajern i drugu sezonu pod njegovim vođstvom ne stigne, bar, do finala...

Posle tih potresa, Bajern je minulog vikenda u Bundesligi slavio na gostovanju Hofenhajmu rezultatom 2:0, a nemački reprezentativac Žerom Boateng smatra da je ta utakmica recept za Porto.

"Najvažnije je da ne primimo gol, a sa dva u mreži rivala mi smo u polufinalu", konstatovao je Boateng.

Gosti iz Portugalije verovatno ni sami nisu očekivali da će na "Alijanc areni" čuvati dva gola prednost, a trener Julen Lopetegi najavljuje još jedan kvalitetan meč svog tima.

"Bajern je i dalje favorit, možda malo manji nego uoči prvog meča, ali pokazali smo da možemo. Očekujem burnih 90 minuta", poručio je španski trener.

Istovremeno, na Kamp nou stiže PSŽ, posle 1:3 u Parizu, ali i sa povratnikom u tim Zlatanom Ibrahimovićem.

"Veliki dfeo posla smo završili u prvom meču, međutim, najveća greška bila bi kada bismo pomislili da je sve gotovo. Uveravam naše navijače da to nećemo učiniti", izjavio je trener Barselone Luis Enrike.

Dueli u Minhenu i Barseloni igraju se sutra u standardnom terminu od 20.45 sati.

Komentari / 0

Ostavite komentar