Analiza: Čemu i dokle više ovako?! Navijač na Vujoševića!

Kraj polufinalne serije ABA lige obeležio je incident u tunelu "Pionira" u kome su učestvovali trener Partizana Duško Vujošević i zasad nepoznate osobe.

Košarka 21.04.2015 | 00:00
Analiza: Čemu i dokle više ovako?! Navijač na Vujoševića!

Iako još nije zvanično objavljeno sa kim se sukobio Vujošević, izjava trenera crno-belih, kao i analiza snimaka i fotografija iz dvorane ukazuju na to da je u pitanju navijač Zvezde Stevan Sojić, koji je postao poznat široj javnosti kada je nedavno sprečio novinarku TV B92 u obavljanu posla i skinuo sunđer sa njenog mikrofona na stadionu Crvene zvezde.

Sojić, navijač koji je skinuo novinarki B92 sunđer sa mikrofona kada je na stadionu "Rajko Mitić" pokušala da postavi pitanja direktoru FK Crvena zvezda Zvezdanu Terziću, vidi se na fotografijama iz "Pionira" kako sedi pored direktora Zvezde Davora Ristovića tokom jučerašnje utakmice.

Sojića mediji opisuju kao jednog od "viđenijih na severu", a "Blic" je svojevremeno pisao i da je bio osumnjičen za nasilničko ponašanje.

Incident u "Pioniru" uhvatila je kamera Sport kluba, a uprkos oprečnim informacijama u prvim minutima nakon kratke tuče koju je prekinula Žandarmerija, ispostavilo se da se Vujošević nije potukao sa zvaničnicima Crvene zvezde.

Na snimku skandala, koji je bacio još jednu mrlju na derbi, vidi se kako Vujošević udarcem započinje fizički sukob sa osobom koja razgovara telefonom, posle čega je poletelo još nekoliko udaraca, a zatim se umešala policija.

Vujošević je rekao da je prolazio hodnikom, kada ga je neko "na uvo glasno opsovao", nakon čega je nastala gužva.

Takođe, rekao je da je Žandarmerija saslušala tu osobu i da nije u pitanju funkcioner crveno-belih Mirko Pavlović, kako je prvo javljeno, već neko od vođa navijača Zvezde.

I sam Pavlović je demantovao da je bio prisutan, a ispostavilo se da je krupniji čovek pored Vujoševića, koji se pokoškao sa još jednom osobom u tunelu, član njegovog obezbeđenja.

Vujošević je postavio i pitanje zašto se ne saopšti ime čoveka koji je saslušan, a izveštavanje medija o tome da je u incident umešan Pavlović nazvao "mašinerijom laži".

Svlačionice su nakon utakmice sinoć obezbeđivali pripadnici Žandarmerije, a Vujošević je postavio i pitanje zašto je u tunelu, suprotno pravilima, omogućen pristup osobama koje nisu službena lica, predstavnici klubova ili igrači.

Kako pišu beogradski mediji, na snimku Sport kluba (izviruje iza Mitrovića u jednom trenutku) vidi se i osoba koja je "nezvanično zaposlena u Zvezdi kao vozač", a koja je uletela na parket prošle godine tokom "večitog derbija" u Železniku.

MUP se još nije oglasio povodom incidenta.

Podsetimo, skandalu u "Pioniru" u seriji prepunoj tenzija prethodilo je "prepucavanje" dva tabora o prisustvu navijača, pa je pre početka polufinala Zvezda odlučila da prekine dotadašnju praksu i da nominalni gosti ne dobiju karte za tribine.

Usledio je istovetan odgovor Partizana, uz poruku da "navijači Zvezde ni na silu neće ući u Pionir".

Zatim je, nakon treće utakmice u seriji, trener Zvezde Dejan Radonjić rekao da su tokom prve utakmice u kojoj je Partizan bio domaćin iz Pionira "nestali članovi uprave".

Iz Partizana je odgovoreno da nisu u pitanju bili članovi uprave, već vođe navijača Crvene zvezde, koji su "zamoljeni da napuste dvoranu".

"Šilobad (Mlađan, direktor Partizana) je upozoravao Ristovića (Davor, direktor Zvezde) da ne vode te ljude", rekao je juče na konferenciji za novinare Vujošević.

List "Blic" je nakon incidenta na stadionu Zvezde u kome je novinarka B92 sprečena da obavlja posao objavio da je Sojić bio osumnjičen za nasilničko ponašanje sa još nekim poznatijim navijačima Crvene zvezde, među kojima je i Ivan Bogdanov. Sojić je 2009. izabran za člana Skupštine FK Crvena zvezda.

Izvor iz Žandarmerije rekao je za "Blic" da je u trećoj utakmici sa delegacijom Zvezde u halu ušlo nekoliko navijača, što je bilo u suprotnosti sa ranijim dogovorom.

"Njih su prepoznale pristalice domaćeg kluba i počelo je prepucavanje. Iz preventivnih razloga na poluvremenu je ta grupa sklonjena na sigurno", navodi "Blic".

Kako piše list, u toj grupi je bio i brat ubijenog vođe "delija" Velibora Dunjića, a direktor crno-belih Mlađan Šilobad je postavio pitanje "koga su došli da brane ili možda da provociraju".

Komentari / 0

Ostavite komentar