GRČ: Vladavina Olimpijakosa - 10 godina!

Fudbaleri Olimpijakosa zaokružili su decenijsku vladavinu Grčkim fudbalom, osvojivši 42. titulu u istoriji.

Fudbal 20.04.2015 | 23:20
GRČ: Vladavina Olimpijakosa - 10 godina!

Klub iz Pireja je ubedljivom pobedom nad Levadijakosom 4:0, tri kola pre kraja potvrdio desetu uzastopnu krunu šampiona Grčke.

Titulu sa crveno-belima osvojio je i srpski reprezentativac Luka Milivojević, koji je letos stigao u Pirej na pozajmicu iz Anderlehta i postao jedan od ključnih igrača tima.

Olimpijakosu je ovog vikenda na roku išao i rezultat najvećeg rivala Panatinaikosa, koji je poražen od Pantrakikosa 2:1, pa su "zeleni" i definitivno ostali bez šansi da napreve čudo u poslednja tri kola.

Crveno-beli iz Pireja imaju čak 20 titula šampiona više od rivala iz Atine. Ključni igrač ove sezone bio je sjajni Argentinac Alehandro Dominges koji je postigao 11 golova uz 6 asistencija u prvenstvu. Prvi strelac tima je Kostas Mitroglu sa 13 pogodaka.

U završnici prvenstva ostalo je da se reši koja će četiri tima igrati u plej-ofu za Ligu šamiona i Ligu Evrope, a trenutno su najbliži PAOK, Panatinaikos, Asteras i PAS Janina.

Niki Volos i OFI Krit su odavno izgubili šanse da izbore opstanak, blizu im je i Ergortelis, dok će se u poslednja tri kola za izbegavanje četvrtog mesta boriti Platanjas, Levadijakos, Pantrakikos i Verija, a možda i Panionios.

Komentari / 0

Ostavite komentar