Kancelarijski posao ubitačan za kožu

Koža nije bezbedna ni u kancelariji! I grejanje i hlađenje vazduha isušiće naš najveći organ. Takođe, „vikend izlaganje“ suncu neće proći bez posledica ukoliko zaboravite zaštitu sa visokim faktorom.

Zdravlje 20.04.2015 | 10:51
Kancelarijski posao ubitačan za kožu

Kada je reč o profesijama koje su najrizičnije za kožu, vrh liste ispunjavaju spasioci, šumski rendžeri, kao i mnoga druga zanimanja koja podrazumevaju boravak na otvorenom. Međutim, krajnje iznenađujuće je da bez dobre zaštite naš pokrivač trpi oštećenja i u kancelariji!

„Radno vreme od devet do pet provedeno u zatvorenim prostorijama zaposlenima ne bi trebalo da donosi visok rizik od raka kože, ali istraživanja pokazuju da melanom može da se javi i usled kratkotrajnog izlaganja suncu“, navodi Darel Rigel, direktor njujorške kožne klinike "Schweiger Dermatology", piše Yahoo.com.

Prema njegovim rečima, glavna opasnost za osobe sa takvim zanimanjima su sati provedeni na suncu tokom vikenda, to jest slobodnih dana, kao i nakon radnog vremena.

Oni koji su redovno izloženi spoljnim uslovima spremni su da se zaštite od štetnih UV zraka, ali oni drugi će često zaboraviti na takve preparate.

Da bismo se izborili protiv toga, savetuje se upotreba šminke ili dnevnih krema sa zaštitnim faktorom.

Takođe, osim sunca na koje istrčimo čim pronađemo neki slobodan sat i svakodnevnog stresa, na kožu veoma loše deluje i temperatura radnog prostora.

Osobe sa suvom kožom, ali i svi ostali će od pregrejanih kancelarija svom omotaču pomoći hidratantnim kremama.

I grejanje i hlađenje gotovo podjednako isušuju kožu pa stručnjaci kao sjajnog saveznika u borbi protiv tog problema preporučuju vodu za lice u spreju koja će i vas osvežiti.

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar