Novak Đoković - vladar u Monte Karlu

Đoković - Berdih 2:1 (7:5, 4:6, 6:3). Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je i treći vezani turnir Masters serije.

 

Tenis 19.04.2015 | 18:45
Novak Đoković - vladar u Monte Karlu

U finalu Monte Karla savladao je Čeha Tomaša Berdiha sa 2:1. Novak je po drugi put u karijeri osvojio ovaj prestižni turnir u kneževini.Trijumfom u Monte Karlu Novak Đoković ušao je u istoriju kao jedini igrač koje uspeo da osvoji prva tri Mastersa u sezoni.

Čeh je pružio veliki otpor. Nakon što je naš as osvojio prvi set u drugom je došlo do jednočasovnog prekida. U nastavku protivnik je uspeo da osvoji set, pa je pobednik odlučen u trećem setu. Novak je uspeo da podigne nivo igre i konačno slomi otpor Berdiha.Berdih je mnogo bolje ušao u meč.

Na samom startu dolazi do ranog brejka. Novak je potom stabilizovao servis, a u šestom gemu je uspeo da oduzme servis protivniku, iskoristivši drugu brejk šansu, i stigne do izjednačenja. Đoković potom, uz još jedan brejk, vezuje dva gema i vodi sa 5:3.

Čeh se nije predavao, uzvraća istom merom za novo izjednačenje 5:5. Kada se očekivalo da će set ući u taj-brejk, Novak je nakon osvojenog svog servisa uspeo da iskoristi treću set loptu na servis protivnika i osvoji prvi set - 7:5.U drugom setu vodila se izjendnačena borba sve do rezultata 3:3.

Tada je zbog jake kiše došlo do prekida meča. Nakon jednog sata meč je nastavljen. Berdih uspeva da iskoristi prvu brejk loptu i oduzme servis našem teniseru. Đoković nije uspeo da uzvrati i protivnik osvaja drugi set rezultatom 6:4.Treći set doneo je mnogo bolju igru našeg asa.

Uz dva brejka Novak ekspresnodolazi do 4:0. Berdih uspeva da veže dva gema, uz jedan vraćeni brejk, i smanji na 5:2. Međutim, to nije poremetilo Đokovića, nastavlja sa odličnom igrom i nakon osvojenog servisa, na servis Berdiha osvaja prvu meč loptu.

Protivnik uspeva da se izvuče i produži meč.Usledio je servis Novaka za titulu. Berdih je krenuo na sve ili ništa. Đoković uspeva da neutrališe napade protivnika i osvoji dve vezane meč lopte, koristi prvu i dobija treći set sa 6:3.Ovom pobedom Novak će na najnovijoj ATP listi imati 5.500 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog Švajcarca Rodžera Federera.

RTS

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

007

19.04.2015 16:51

BRAVO,BRAVO četiri turnira,četiri pobede.

ODGOVORITE
Name

007

19.04.2015 16:57

BRAVO,BRAVO.četiri turnira,četiri pobede.

ODGOVORITE
Name

snouden

19.04.2015 16:57

BRAVO S R B I N E !!!

ODGOVORITE
Name

nenad

20.04.2015 00:56

Bravo!Ti si najbolji ambasador koji je ikad predstavljao Srbe...

ODGOVORITE