Video: Eh, kasno je sad! ''Omega'' priznala Čavićevu pobjedu!

Sedam godina nakon legendarne trke na Olimpijskim igrama u Pekingu, Mark Špic izjavio da ima potvrdu da je srpski plivač ustvari pobedio Amerikanca. I šta sad?

Ostali sportovi 19.04.2015 | 18:20
Video: Eh, kasno je sad! ''Omega'' priznala Čavićevu pobjedu!

Sećanje na Olimpijske igre u Pekingu bledi, ali ne i na trku na 100 metara delfin stilom, kada je Majkl Felps navodno pobedio Milorada Čavića u finalu, jer Srbin nije dovoljno jako pritisnuo taster na kraju.

Mnogo se polemike vodilo oko te trke, pregledani su mnogi snimci, a sedam godina kasnije legendarni plivač i višestruki olimpijski šampion Mark Špic izjavio je da ima potvrdu da je ustvari Čavić piobedio.

"Dobio sam poruku od Omege u kojem piše da je Felps izgubio tu trku. Ako su oni bili zvanični merač vremena, zašto to nije bilo poznato odmah posle trke? Ne verujem da je Felps dobio tu trku, ali je i dalje najbolji plivač na svetu, sa ili bez te medalje", rekao je Špic za britanski “Telegraf”.

Zvanični rezultat posle finalne trke bio je da je Felps trijumfovao u vremenu 50,58 sekundi, dok je Čavić osvojio srebro sa stotinkom zaostatka.

To je Felpsu bilo sedmo zlato u Pekingu, čime je tada izjednačio rekord Špica. Samo dan kasnije, Felps je osvojio i osmu zlatnu medalju u štafeti na 400 metara mešovito, čime je postao prvi sportista koji je osvojio osam zlata na jednim Olimpijskim igrama.

I šta sada? Kome da se žali Milorad Čavić, koji je već odavno i završio plivačku karijeru?

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Srbin

19.04.2015 17:08

Pa Srbi su krivi za sve!!!I sta sad,nikom nista!Joj Ameriko, crno vam se piše!

ODGOVORITE