''Sječa trenera'' u PL BiH!

Poslije 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine "pale" su tri trenerske glave! Ante Miše je napustio klupu Viteza, Slaven Musa ekipu Širokog Brijega i Petar Šegrt tim Zvijezde.

Fudbal 19.04.2015 | 18:00
''Sječa trenera'' u PL BiH!

Lider prvenstva Široki Brijeg upao je u seriju loših rezultata, koji su kulminirali porazom od Veleža u Mostaru (1:0), pa je šef struke ekipe sa "Pecare" Slaven Musa ekspresno smijenjen uz uobičajen komentar "sporazumni prekid saradnje".

Na njegovo mjesto do kraja sezone imenovan je nekadašnji selektor BiH Blaž Slišković, koji će u ponedjeljak biti zvanično promovisan u hercegovačkom klubu.

Zbog šestog uzastopnog poraza na klupi Viteza, Ante Miše takođe više nema posao, a današnji trening vodio je njegov pomoćnik Veseljko Petrović. Zasad nije poznato ko će biti njegov nasljednik, ali očekuje ga težak zadatak - opstanak u eliti bosanskohercegovačkog fudbala. Vitez je na 14. mjestu na tabeli sa 17 bodova, tri više od posljednjeplasirane Zvijezde iz Gradačca.

"Fenjeraš" šampionata BiH je u ponedjeljak takođe ostao bez prvog šefa struke Petra Šegrta nakon posljednjeg poraza od Zrinjskog poslije preokreta - 2:3.

Klub iz Gradačca je međutim odmah imenovao novog trenera - riječ je o bivšem strategu Veleža Nedimu Jusufbegoviću, koji će pokušati da izvadi "kestenje iz vatre" i osigura nastup u Premijer ligi BiH i naredne sezone. Teško, ali ne i nemoguće.

Komentari / 0

Ostavite komentar