Jokanu opasno raste cijena na Ostrvu!

Uspesi koje beleži sa Votfordom i velike šanse da izbori Premijer ligu, podigle cenu srpskom treneru Slaviši Jokanoviću.

Fudbal 19.04.2015 | 19:40
Jokanu opasno raste cijena na Ostrvu!

Dve pobede dele Votford od plasmana u Premijer ligu.

Slaviša Jokanović ili "Slav" kako ga zovu na Ostrvu doveo je Votford u predvorje najjačeg klupskog fudbaskog takmičenja na Ostrvu (neki bi rekli i u Evropi i svetu), a samim tim interesovanje za njega je poraslo i kod drugih klubova.

Posle jučerašnjeg 44. kola Čempionšipa, Votford je izbio na vrh tabele, a do kraja takmičenja ima još dva kola. Sa dve pobede Votford je siguran učesnik Premijer lige za narednu sezonu - 2015/16.

Jokanović ima impresivan učinak u Votfordu - 59 odsto pobeda otkako je u oktobru 2014. godine preuzeo tim!

"Slav" bi tako mogao da bude prvi srpski trener koji će voditi klub u Premijer ligi. Ali, možda ne kao trener Votforda, već...

Prema saznanjima "Dejli mejla", Sanderlend je veoma zainteresovan da angažuje Jokanovića ovog leta.

Sanderlend se bori za opstanak u Premijer ligi. Nakon što je otpušten Gustavo Pojet, doveden je Dik Advokat sa misijom da sačuva premijerligaški status Sanderlendu. Ali, doskorašnji selektor reprezentacije Srbije potpisao je ugovor samo do kraja sezone.

Sanderlend igra "toplo-hladno" pod Advokatom. Nakon pobede nad najvećim rivalom Njukaslom 1:0, "crne mačke" su pretrpele ubedljiv poraz od Kristal palasa 1:4, a taj neuspeh je prilično naljutio gazde kluba koji, kako prenose engleski mediji, ne žele da produžavaju ugovor sa Holanđaninom.

Zato je uprava Sanderlenda "bacila oko" na 46-godišnjeg Jokanovića, koji je, zanimljivo, bio saigrač Gustava Pojeta u Čelsiju početkom ovog veka, odnosno ranih 2000-ih.

Naravno, želja Sanderlenda je jedno, a realnost nešto drugo. Najpre, Sanderlend tek treba da izbori opastanak u Premijer ligi, pa Jokanoviću, svakako, ne bi odgovaralo da "sjađe sa konja na magarca", ako Sanderlend ispadne, a Votford uđe u Premijer ligu.

Sa druge strane, pita se i Votford. Jer, ako "Slav" obezbedi plasman u Premijer ligu, ne bi bilo razloga da mu se ne pruži šansa u tom takmičenju. Naravno, uz korekciju plate.

Komentari / 0

Ostavite komentar