Janković u istoriji Mehelena - 7 pobjeda zaredom!

Aleksandar Janković prvi je trener u istoriji Mehelena sa sedam uzastopnih pobeda u prvenstvu!

Fudbal 19.04.2015 | 16:20
Janković u istoriji Mehelena - 7 pobjeda zaredom!

Mehelen gazi!

Fudbaleri Genka, praktično jedini pravi rivali Mehelenu u mini ligi za plasman u Evropu, osetili su svu snagu, optimizam i polet svog rivala i doživeli debakl – 4:0 za ekipu Aleksandra Jankovića.

Golove su, između ostalih, postigli i naši Dalibor Veselinović u 17. minutu za 2:0, odnosno Ivan Obradović u 86. minutu za konačnih 4:0, pa je tako Mehelen prvi na tabeli sa maksimalnih 9 bodova iz tri kola, uz gol-razliku 9:1.

Računajući i finiš prvog dela šampionata, "De Kakersi" imaju sedam pobeda u nizu, što nijednom treneru bivšeg šampiona Belgije nije pošlo za rukom. Ad de Mos, koji je 1989. godine odveo Mehelen do trijumfa u Kupu pobednika Kupova, te sezone imao je niz od šest pobeda.

Novi rekord pripada Jankoviću, bivšem selektoru mlade reprezentacije Srbije i treneru Crvene zvezde, koji će u narednom kolu voditi Mehelen na teren poraženog rivala, Genka.

Pobedom u tom susretu, a možda i remijem, Mehelen bi praktično obezbedio prvo mesto u mini ligi u kojoj su još Varegem i Beveren, što znači da bi u nastavku borbi za Ligu Evrope potom igrao sa pobednikom druge mini lige (Muskron, Lokrene, Vesterlo i Ostende).

Bolji iz meča prvoplasirana tima iz dve mini lige igrao bi potom ultimativni plej-of meč sa petoplasiranim timom iz mini lige od šest timova koji se bore za titulu prvaka Belgije. Pobednik će se plasirati u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Komentari / 0

Ostavite komentar