ABA: Partizan - Zvezda, reakcije igrača, trenera...

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević govorio je "bez dlake na jeziku" nakon što je njegov tim sa 85:95 izgubio drugi meč polufinalne serije ABA lige od Crvene zvezde Telekom i tako došao na rub eliminacije iz regionalnog nadmetanja, ali i na samo korak od ostanka bez učešća i u narednoj sezoni Evrolige. Trener košarkaša Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić istakao je da su odigrali najbolju utakmicu ove sezone u ABA ligi, nakon što su savladali Partizan.

Košarka 19.04.2015 | 13:40
ABA: Partizan - Zvezda, reakcije igrača, trenera...

"Čestitam Zvezdi na pobedi, odigrali su dobro znajući šta rade u kom momentu. Igrali su veoma grubo i prljavo, što im je bilo dozvoljeno. Imali su i 17 skokova u napadu, pet u prvom poluvremenu i 12 u drugom. Odlučujući faktor, što se tiče rezultata, su njihova veće mentalna prisebnosti i spremnost za ovaj meč. Drugo i posebno poglavlje je suđenje na ovim utakmicama. Vidim komentar Blažiča 'da su i oni kao prljavi', a onda namerno udara šakom u glavu igrača i verovatno ga slučajno pogađa u oko. Da li je to borbenost, da li je to moralno? Kažu Marjanovića udaraju po kolenima, pa se iz konteksta izvlače situacije, kometnariše se prošla utakmica gde je Partizan šutirao samo šest slobodnih bacanja, samo Tepić i niko više. Delegiraju se rapoloženi Belošević i Radović, koji je postao garancija. Pavlović naseda na provkaciju i to je njegova greška, ali se ne svira faul kada ga igrač provicira, već usled njegove reakcije. Nije to osnovni razlog, ali je vrlo prljav način delegiranja i ponašanja sudija. Zvezda ima dobru logistiku i svim sredstvima se bori da ostane u Evroligi. Faulovi su svirani sa jedne strane, a sa druge nisu i kada je rešena utakmica vrše se kompenzacije", govorio je skoro u dahu Vujošević, dodajući:

"Ljudi se igraju sa sudinama mnogih ljudi, pa i svojom, govorim o deliociama pravde i onima koji ih delegiraju", pre nego što su počela pitanja novinara na konferenciji za štampu:
Procentualno koliki je uticaj sudija, a koliko nedovoljno adekvatan pristup Partizana?

"Niko ih nije potcenio. Uvek kad se govori o kvalitetu igre, mora da se uzme ako kriterijum nije bio ujednačen, pogotovo u odbrani. Van toga je Zvezda zasluženo dobila utakmica, van tendencioznog delegiranja i logistike kojom se pokriva.
Velika odgovornost i na našim igračima, ne na svim podjednaka, kao i na meni kao treneru i stručnom štabu", rekao je strateg crno-belih.

Čemu se nadate u četvrtom meču u nedelju?

"Ako bude suđenje kao sada, teško da možemo do pobede, ako bude pošteno verujem da možemo", naglasio je Duško Vujošević.

Da li se plašite sankcija ABA lige i da na primer ne vodite ekipu u nedelju?

"Ako mislite da ovo pričam kao alibi ili u afektu... Zar se plašite da će vas neko kazniti ako to napišete?", rekao je Vujošević i dodao da bi kontrola skoka mogla da bude ključ u četvrtom duelu.

Što se tiče nervoze Saše Pavlovića, trener Partizana je istakao:

"Izgleda da je naseo na provokacije, što ga ne opravdava jer je naseo. Ne komentarišem previše individualne odgovornosti, odgovornost za poraz je timska, ne samo na jednom čoveku", zaključio je Duško Vujošević.

"Partizan je bio uzeo prednost domaćeg terena, očekivali smo ambijent koji će dati poseban impuls crno-belima i pomogne iskusanom Partizanu da dođe na korak od prolaza dalje. Evidentirali smo preveliki broj grešaka da se savlada ovakav Partizan u prošlom meču, iako smo imali i loptu za pobedu. Odigrali smo izvanredno, najbolja utakmica naša u ABA ligi ove sezone, na evroligaškom nivou po mnogim parametrima", rekao je Radonjić i dodao:

"Moglo je da se uživa u duelu dva inspirisana i dobra rivala. Na našu sreću bili smo bolji, uspeli da vratimo brejk, čeka nas još teži meč i još bolji Partizan i još žešća atmosfera. Pokuđaćemo da odgovorimo na sve to da odigramo što je bolje moguće", istakao je Zvezdin strateg.

On je potom i istakao nešto ne baš uobičajeno za konferencije za štampu:

"Došli smo u Pionir sa članovima uprave koji su nestali na poluvremenu što je bilo izuzetno neprijatno za nas. Ali, uspeli smo da im se makar malo odužimo što nisu bili prisutni u drugom delu", rekao je Radonjić.

Kako smo mogli da saznamo, tri-četiri člana Zvezdine uprave nisu mogli da nastave gledanje meča u drugom poluvremenu. Oni su sedeli uz teren pored tunela za igrače i na preporuku šefa žandarmerije nisu bili tu u drugom delu.

Po Radonjićevom izlasku iz sale u kojoj je održana konferencija za štampu, iz tabora crno-belih su pojasnili da niko nije "nestao", već da su uz članove uprave crveno-belih "bile i vođe Zvezdinih navijača, koji su na poluvremenu zamoljeni da se udalje".

Jedan od najboljih košarkaša Partizana u porazu od Crvene zvezde Telekom sa 85:95 u trećem meču polufinalne serije ABA lige, Milan Mačvan, uveren je da će se crno-beli pokazati u boljem svetu u četvrtoj utakmici, koja se u nedelju igra od 21 sat.

"Zvezda je ušla u meč agresivnije i spremnije, a mi nismo uspevali da se vratimo iako smo prilazili na jedan i tri razlike. Uvek su imali odgovor", rekao je Mačvan i dodao:

"Ostaje nam da se spremimo i odmorimo za nedelju, verujem da ćemo biti borbeniji i u boljem svetlu".

Slovenački reprezentativac Jaka Blažič nada se da će Crvena zvezda Telekom i u nedelju pobediti Partizan, kao što je to učinila i u subotu (85:95) pred crno-belim navijačima, i tako došla na korak od plasmana u finale ABA lige, ujedno i u naredno izdanje Evrolige.

"Bitno je da smo pobedili, zbog toga smo došli, odigrali jako čvrsto, što je bilo dovoljno. Idemo da odmorio, već u nedelju je seldeća utakmica, nadam se sa istim ishodom", kratko je rekao Blažič posle trijumfa crveno-belih.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

CRAZY NORTH 1989

19.04.2015 12:26

Ko o cemu,svinja o postenju...

ODGOVORITE