NBA plej-of: Vašington iznenadio, Harden ''teksaški šerif''!

NBA plej-of počeo je neočekivano, pobedom gostiju: Vašington je u Torontu trijumfovao sa 86:93 (82:82) posle produžetka. Domaćini su bili nemilosrdni na startu NBA plej-ofa: Košarkaši Čikaga pobedili su Milvoki na svom parketu sa 103:91, dok je Hjuston u teksaškom derbiju bio bolji od Dalasa sa 118:108.

Košarka 19.04.2015 | 12:20
NBA plej-of: Vašington iznenadio, Harden ''teksaški šerif''!

Najzaslužniji za ovaj uspeh Vizardsa bio je iskusni Pol Pirs, strelac 20 poena, a četiri manje ubacio je Bredli Bil.

Prve dve zvezde Vašingtona, Džon Vol i pomenuti Bil, loše su šutirali na ovom gostovanju (5/18, odnosno 6/23), ali su ekipi doprineli i na druge načine. Vol je tako pored deset poena imao i osam asistencija i šest skokova, a Bil i devet skokova, šest asistencija, te "krađu".

Kod Toronta se prva petorka (Lauri, Derozan, Ros, Hanbrou, Valančijunas) maltene uopšte nije istakla, osim Demara Derozana, koji ej uz 11 skokova imao i pet poena, tri manje od rezervise Amira Džonsona.

Ko pobedi u ovoj seriji, a i drugi meč biće održan u Torontu, igraće u drugoj rundi plej-of borbi Istočne konferencije protiv boljeg iz dvomeča prvorangirane Atlante i Bruklina.

Osim pobede Bulsa, susret će biti upamćen i po tome što je bio prvi nastup u doigravanju za Derika Rouza posle skoro pune tri godine, od 28. aprila 2012. I sjajni plej odmah je želeo da pokaže koliko je srećan što je opet tu gde jeste posle teških povreda kolena koje su čak pretile da mu ugroze karijeru.

Prodirao je kao u najboljim danima, sjajnim potezima dizao publiku u rodnom Čikagu na noge koja mu je uzvraća ovacijama i skandiranje "MVP, MVP", i zaista je bio pravi vođa "bikova". Meč protiv Milvokija završio je sa 23 poena i sedam asistencija, a efikasniji od njega u pobedničkim redovima bio je samo Džimi Batler sa 25, što je mu je rekord u plej-ofu.

"Kada kročim na parket, sve loše misli ostavljam iza sebe. Ulazim hladne glave. Morate da budete puni samopouzdanja i da verujete u ono što radite, i to će vam se vratiti. To je ono što ja radim. Imao sam tri cilja - da se zabavim, da ne očekujem ništa i da se takmičim", poručio je Rouz.

Kod Baksa bolji od ostalih bili su Kris Midlton sa 18 i Ersan Iljasova sa 15 poena, dok je Majkl Karter-Vilijams dodaao svega devet šutirajući 4/13 iz igre.

U drugom meču odigranom u noći između subote i nedelje prštalo je u teksaškom derbiju. Kao po navici, blistao je Džejms Harden i sa 24 poena i 11 asistencija predvodio svoj Hjuston u trijumfu nad Dalasom, ali je to bio susret baš kakav najpoznatija brada voli - čak šest njegovih saigrača bilo je dvocifreno.

"To znači da su svi imali loptu u rukama, da su svi bili uključeni u igru i da oni nisu mogli da se fokusiraju na zaustavljanje samo jednog igrača. Čuvala su me po dvojica, pa sam mogao da dodajem i lakše igram", poručio je Harden.

Pored njega, ključnu ulogu odigrao je Koru Bruer koji je 13 od ukupno 15 poena ubacio u poslednjoj četvrtini, od čega tri trojke u tri minuta čime je držao Maverikse na distanci. Dvocifrenu su još bili Džons sa 19, Teri sa 16, Ariza je dodao 12, a Smit i Hauard po 11 poena.

Na drugoj strani Dirk Novicki je postigao 24 poena u svom 14. učešću u plej-ofu u poslednjih 15 sezona. Uz čuvenog Nemca istakli su se Elis sa 16 i Rondo sa poenom manje.

NBA, prvi mečevi plej-ofa:
Čikago - Milvoki 103:91
Hjuston - Dalas 118:108
Golden Stejt - Nju Orleans 106:99
Toronto - Vašington 86:93

Komentari / 0

Ostavite komentar