Putin: Moskva je pouzdan partner

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da činjenica da Rusija radi na nezavisnoj spoljnoj politici bez obzira na promjenjivu situaciju u svijetu dokazuje da je Moskva pouzdan partner.

Svijet 18.04.2015 | 15:12
Putin: Moskva je pouzdan partner

“Mi smo zemlja koja se zalaže i provodi nezavisnu spoljnu politiku i koja mijenja unutrašnju politiku u skladu sa voljom svog naroda. Mi smo pouzdan partner jer mi ne igramo kako drugi sviraju, ne mijenjamo poziciju pod uticajem određenih okolnosti”, rekao je Putin u televizijskom emisiji “Vijesti u subotu”.

Komentarišući rezultate ankete koju je objavio list “Tajm” prema kojoj je ruski predsjednik najmoćnija osoba na svijetu, Putin je rekao da je u principu ravnodušan prema anketama i takvim ocjenama.

“Uticaj jednog lidera može da se prvenstveno ocijeni na osnovu ekonomske snage i odbrambene sposobnosti države koju vodi”, rekao je Putin za televiziju “Rusija 1”.

On je, ipak, zahvalio svim ljudima koji su učestvovali u toj anketi, jer su izborom njega, u stvari, odali priznanje Rusiji.

Putin ovom prilikom nije želio da komentariše mogućnost da Moskva prizna samoproglašene republike Donjeck i Lugansk.

“Ne želim o tome da govorim sada, jer bez obzira šta da kažem to može da bude kontraproduktivno. Rješavamo aktuelna pitanja i neka tako ostane”, rekao je Putin, prenio je “Sputnjik”.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

legendo

18.04.2015 13:18

Sve vi ovo radite u dogovoru sa amerima podijelili ste svijet i uzimate plijen prodajete oruzje suprotnim stranama crpite sve sto mozete iz "prijateljskih" zemalja a prije svake velike akcije sjednete pa se dogovorite sta i kako... i prije ukrajine ste nekoliko puta sjeli ti i barack i nikad nisu bili bolji odnosi, ali ba miru se ne zaradjuje zar ne?!?!?

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

18.04.2015 16:34

Odmjeren i čvrst stav najmoćnijeg čovjeka na svijetu. Prodaja oružja malim zemljama je posledica toga što se osjećaju nesigurno i pokušavaju da pojačaju svoju odbranu. Osim ovoga Putin je rekao da zapad ima dvostruke standarde počevši od Kosova, Kipra, Irske, Katalonije...Postoji opravdana opasnost od NATO-a malim državama u gotovo svakom djelu svjeta. Nij ni čudo što uče iz dosadašnjih primjera Ako NATO procjeni da će imati više od 6% gubitaka u nekoj "kampanji" neće ni napadati.To je njihova stratigija. Rusija i NATO su slični samo vojnoj moći, ostala poređenja su kako kažu mješanja baba i žaba...

ODGOVORITE