Bosanska Končita Vurst osvaja svjetske medije

Svet je poludeo za Bosancem Božom Vrećom koji peva sevdalinke obučen kao žena, a Asošijeted pres je u reportaži približio ovog umetnika kojeg nazivaju "bosanskom Končitom Vurst" široj publici.

Zabava 18.04.2015 | 11:14
Bosanska Končita Vurst osvaja svjetske medije

Te noći Božo Vrećo rizikovao je sve. Pošto je zaveo publiku sevdalinkom, Božo je nestao sa scene i vratio se nekoliko trenutaka kasnije, ali - obučen kao žena.

U izraženo mačoističkoj Bosni, gde homoseksualci ne smeju da izražavaju svoje seksualno opredeljenje, ljudima je trebalo vremena da shvate čemu prisustvuju. No, kada su se stvari posle nekoliko trenutaka slegle, publika je frenetično izrazila odobravanje, piše AP.

- Nisam se plašio. Želeo sam da vidim njihovu reakciju na to ko sam ja. Želeo sam da vidim da li će ljudi koji me vole prihvatiti to što ja jesam. Prihvatili su me - priča Božo.

Dve godine posle toga, Božo (31) je danas jedna od najvoljenijih zvezda u Bosni. Njegov glas nazivaju "opčinjavajućim", "opijajućim" i "magičnim".

Božo je odsrastao u Foči, u srpskoj porodici, a sa pet godina je ostao bez oca. Odrastao je sa majkom i dve sestre, a detinjstvo mu je obeleženo nasiljem druge dece.

- Dobio sam moju porciju maltretiranja, neprihvatanja i mizerije dok sam odrastao. Bio sam dete i nisam umeo da ružne stvari odbijem od sebe- kaže on.

Božo je studirao arheologiju u Srbiji, kada je shvatio da želi da peva sevdalinke. Jednog dana skupio je hrabrost i bez ikakvog plana otišao u Sarajevo. Posle nekoliko teških dana, bez prijatelja i podrške, u Boži je proradio inat i on je shvatio da će uspeti.

- Sada sam srećan. Ispunjem sam i poslovno i privatno. Okružen sam sa mnogo ljubavi - kaže on.

Izvor: Blic

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

marko

18.04.2015 11:28

cestitam

ODGOVORITE
Name

dragec

19.04.2015 06:40

Ne cestitam

ODGOVORITE
Name

adil struja

19.04.2015 08:49

Svaka cast nemam nista protiv njegovog izbora.

ODGOVORITE
Name

goran

19.04.2015 11:21

Psihicki bolesnik

ODGOVORITE
Name

ma ja ba

19.04.2015 11:41

Eh ne moze tako. On je srpska Conchita Wurst. Ne bosanska. Bosna ima Deena. On je makar metroseksualac. U prijevodu: Haman pa peder.

ODGOVORITE
Name

ma ja ba

19.04.2015 12:37

Sta je tebi bolan Adile? Puk'o?

ODGOVORITE
Name

Pederi

19.04.2015 22:12

Meni ce ostati kao najtragicnija uspomena iz Bosne ljubav jedne sad rahmetli Fate prema carsijskom pederu Isi. Iso je licio pomalo na Belmonda. Svaki novi igrac u lokalnom fudbalskom klubu je bio njegov podstanar. Ona nije shvatala da se pederluk ne lijeci zapisima kod hodze.

ODGOVORITE
Name

Glas

19.04.2015 22:25

Glas je perfektan. Mezzo-sopran. On ima poremecaj hormona i taj visak zenskih daje mu takav glas. Zasigurno bi napravio jos vecu karijeru u operi. Niko nije savrsen i ne moze se sve imati.

ODGOVORITE