BEL: Gent šokirao Standard i opet je prvi na tabeli!

Pedersenovi projektili odveli Gent pravo na vrh! Danski internacionalac sa dva gola slomio trofejni klub iz Liježa, Marko Poletanović odigrao ceo meč za Gent.

Fudbal 18.04.2015 | 08:20
BEL: Gent šokirao Standard i opet je prvi na tabeli!

Gent je novi lider belgijskog prvenstva, odnosno plej-ofa za šampionsku titulu. U prvom meču trećeg kola Gent je kao gost šokirao Standard u Liježu i slavio sa 3:1 i sada ima bod više od Briža koji u subotu igra veliki derbi protiv Anderlehta.

Fudbaleri Genta tako su na najbolji moguć način „“ispeglali“ kiks iz prošlog kola kada su poraženi na gostovanju od ekipe Šarlroa.

Večeras je Gent delovao mnogo jače i ozbiljnije i Standard gotovo da ni u jednom trenutku nije pokazao da može da mu parira.

Najbolji meč u dosadašnjem toku sezone odigrao je danski napadač Niklas Pedersen koji je postigao prva dva gola za goste. Najpre je u 23. minutu načeo Standard, a onda je definitivno trasirao put ka pobedi sjajnim udarcem sa više od 25 metara.

Zaostatak domaćih prepolovio je Žefri Bija u 66. minutu iz penala, ali je u 90. minutu Serže Tabeku konačno potvrdio pobedu tima iz istočne Flandrije. Mladi srpski fudbaler Marko Poletanović odigrao je celu utakmicu za Gent.

Komentari / 0

Ostavite komentar