Bacite lijekove, uzmite prirodan napitak

Vaš imuno sistem će vam biti zahvalan.

Zdravlje 17.04.2015 | 21:30
Bacite lijekove, uzmite prirodan napitak

Jedni ste od mnogih koje početak proleća donekle asocira na borbu protiv alergija na polen. One nisu genetski predodređene, javljaju se u jednom periodu vašeg života, pa same nestanu.

Većina ih leči medicinskim lekovima, ali postoji mnogo zdraviji i prirodniji način, kako biste izbegli iritiranje želudca. Predstavnici alternativne medicine preporučuju prirodan sok koji zaustavlja sve prolećne alergije, pogotovo je pogodan za one sa slabijim imuno sistemom.

sok od šargarepe
Potrebno vam je:

1 šargarepa srednje veličine
2 velike pomorandže
½ krastavca
5-10 listova nane
20 grama svežeg korena đumbira

Sve sastojke dobro očistite, iseckajte i stavite u blender. Miksajte sve dok ne dobijete retku smesu. Važno je da napitak popijete dok je svež.

Narandže, zbog svog vitamina C, imaju moć da jačaju imuno sistem. Nana podiže respiratorni sistem, pa je zato najpoželjnija u proleće. Pošto su glavobolje jedan od najčešćih simptoma alergija, đumbir čini da nestanu, a sve zahvaljujući velikom izvoru antioksidansa.

NAPOMENA: Saveti iz ovog teksta su informativne prirode i ne mogu da zamene pregled kod lekara ili farmaceuta kada je Vaše zdravlje u pitanju. Ukoliko imate ozbiljne zdravstvene probleme, obavezno se posavetujte sa vašim lekarom. Informacije proveravamo i molimo Vas da ih posmatrate samo kao smernice na putu ka dobrom zdravlju.

Izvor: Srbija danas

 

Komentari / 0

Ostavite komentar