Puca li koalicija SP i SNSD zbog fotelje?

Direktorska fotelja Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka dovela je na ivicu pucanja koaliciju između Socijalističke partije i Saveza nezavisnih socijaldemokrata, jer se ne mogu dogovoriti kome pripada to mjesto.

Republika Srpska 01.04.2015 | 20:45
Puca li koalicija SP i SNSD zbog fotelje?

Činjenica da je prema ranijem koalicionom dogovoru to mjesto rezervisano za kadar SP-a mogla bi da poništi konkurs koji je završen, nezvanično saznaje "Glas Srpske".

Član kluba odbornika SNSD-a Milan Granula istakao je da bi dužnost direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka u preraspodjeli trebalo da pripadne SNSD-u.

- Zalagaću se da tako i bude. Imajući u vidu izmjene i strukturu sadašnje vlasti na gradskom nivou u odnosu na početni period kada je formirana, došlo je do promjene broja odbornika u koalicijama. Trenutno SNSD u gradskoj Skupštini ima 13 odbornika, dok SP u odborničkim klupama predstavljaju dva čovjeka. Prije tri godine, kada je i formirana sadašnja vlast, SP je imao tri, a SNSD 11 odbornika. Zbog novog odnosa snaga potrebno je izvršiti reviziju prethodnog dogovora - objasnio je Granula.

Dodao je da vjeruje da kompletan gradski klub SNSD-a ima takav stav.

- Ne možemo se vraćati u 2012. godinu kada je SP imao tri, a SNSD 11 odbornika. Što se tiče skupštinske većine, logično je da dužnost direktora Centra za predškolsko vaspitanje treba da ostane za kadar SNSD-a - kazao je Granula.

Međutim, predsjednik Gradskog odbora SP-a u Banjaluke Radenko Đurica rekao je da nisu tačne tvrdnje odbornika SNSD-a.

- Mjesto direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka pripada SP-u i nema priče o tome. To mjesto pripada nama još 2012. godine kada je vršena koaliciona raspodjela mjesta načelnika u Gradskoj upravi, kada je naša partija dobila "Gradsko groblje" i Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka - kazao je Đurica.

Kandidati

Za direktorsku fotelju Centra za predškolsko vaspitanje konkurišu četiri kandidata: Bosiljka Bošnjak i Jelena Kurtinović iz Socijalističke partije, sadašnji direktor Nataša Radulović (Savez nezavisnih socijaldemokrata) i Slađana Mišić, koja nije stranački opredijeljena. Bošnjakova, Mišićeva i, naravno, Radulovićeva su radnice Centra, dok je Kurtinovićeva nastavnik srpskog jezika. Konkurs je zatvoren prije više od deset dana.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 27

Ostavite komentar
Name

banjalucanin

01.04.2015 16:49

Jesu se oslili ovi socijelisti ...

ODGOVORITE
Name

XPS

01.04.2015 20:25

Moze im se

Name

goran malesevic

01.04.2015 18:29

Osilili, socijelisti, strasno nista drugo za reci, pozdrav

ODGOVORITE
Name

Veteran

01.04.2015 18:44

Sve će tako da bude dok narod ne ,,progleda,, i donese normalan zakon o prijemu u radni odnos bez stranackih obiljezja..

ODGOVORITE
Name

Mi sami

01.04.2015 18:52

Socijalisti da napuste vlast?Pre ce vanzemaljci sletjeti u Banjaluku.Pa ti gmazovi i postoje iskljucivo zbog foteljica.Takav im program.

ODGOVORITE
Name

auslender

02.04.2015 05:06

Vlast tvrdi da kod zapošljavanja nije bitna STRANAČKA KNJIŽICA. Zašto raspisuju konkurse i nabijaju troškove kad se unapred zna ko će zasjesti u fotelju. Toliko o transparentnoeti i nepotizmu.

Name

Gogi

01.04.2015 19:34

Misicka i Bosnjak su nerazdvojne koja god da bude drugoj ce namjestiti neku funkciju.Vec prave raspored vaspitacica koju ce gdj sutnuti. Bosnjak je radila na prijemu djece i pobjegla na bolovanje kad je Radulovic pokrenula istragu kako su djeca upisivana.

ODGOVORITE
Name

sirogojno

01.04.2015 21:07

E ti sve znas,garant ti je Radulovicka veza...pa ta kao da je rodjena s tom foteljom...

Name

beka

02.04.2015 14:59

Pretpostavljam da osobi koju zastupate slijedi "šutanje" sve po zasluzi;-)

Name

Vaspitacica

02.04.2015 19:36

Mislim da je Misicka najbolji kandidat za tu poziciju jer nije stranacki kadar i ima najvise znanja kad je u pitanju predskolsko vaspitanje, za razliku od mnogih neradnika koji se ulizuju pa preko stranke dobijaju poslove. A sta treba reci kakvo je stanje u Centru za predskolsko vaspitanje kad novac ide na pice za slavu, dok roditelji kupuju toalet papir. To mora da se promijeni a jedino tako da se dovede profesionalac i postena osoba poput Misiceve. A ti Gogi ne pricaj gluposti, sigurno si i ti neko ko je neradnik pa bi ti smetalo da stvari pocnu funkcionisati u vrticima u Banjaluci.

Name

divlja jabuka

01.04.2015 19:39

Režimski hoštapleri su dobro bolesni. Direktorske fotelje nisu stranački miraz nego se ta radna mjesta zaslužuju na konkursu, ako se ispune svi uslovi i bude bolji od ostalih kandidata. Direktorske pozicije ne bi trebale biti nagrada lopovima nego teška obaveza pravim direktorima da pokrenu javna preduzeća i postavie javne ustanove na zdrave noge. Ali narod to neće! Narod hoće partijske hoštaplere. Sretno narode! Nećeš dugo.

ODGOVORITE
Name

Bezdan

01.04.2015 20:05

Najveci problem u svemu ovome nije koja ce partija dobiti poziciju, vec sto se vise niko i ne cudi sto za mjesto, molim vas procitajte, direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka, treba odgovarajuca stranacka pripadnost!?! Ugasite svjetlo!

ODGOVORITE
Name

laki

01.04.2015 20:07

ALOOOOOOOOOOOO ljudi jel jedini adut opoziciji da spase ovaj narod to da se vlast sama između sebe posvađa i sruši samu sebe ,dozovite se pameti to se neće desite ,imate li uopšte nekih ideja??????????????? Ili se meni čini da svi rade za istog gazdu ?

ODGOVORITE
Name

Nebitan

01.04.2015 20:21

Ja ovo ne kontam pa me ubijte. Znači, prije konkursa se zna iz koje stranke ce biti direktor. Nije bitan ovaj pojedinacan slucaj ali kod nas konkursi dobijaju potpuno novi smisao..

ODGOVORITE
Name

dejanpd

01.04.2015 20:53

Pa gdje ti živiš? Naravno da se unaprijed sve zna, Konkurs se čak ne mora ni provesti, nije kasno ni za dvije godine,do tad može na odredjeno, može VD, može Ugovor o djelu itd, pa sva zapošljavanja su takva. Od čistačice do direktora u javnim preduzećima i ustanovama i to svi znaju i niko i ne krije i ne može im se ništa, tako se obezbjedjuju glasovi, tako se nagradjuju stranački aktivisti, tako se obezbjedjuju sredstva za partiju i pozicije

Name

mehmed

01.04.2015 20:54

...ko da im je cacevina, tako se ponasaju, moje-tvoje, nase-vase, i oni su mi neka koalicija, to je samo gomila ljudske, tj covjekolike mase zeljna vlasti, pih.

ODGOVORITE
Name

Brod

01.04.2015 21:13

Perica Đokić ima krivičnu prijavu. Kako da napusti vlast?

ODGOVORITE
Name

RS

02.04.2015 05:46

Đokić će izdati sve svoje partijske istomišljenike, samo zbog sebe.On u svakoj koaliciji prvo vidi sebe. Svoje socijaliste će izdati i ovu fotelju će ,možda, izgubiti socijalista samo ako je kontra njegovom ličnom interesu, pa će popustiti vladajućoj stranci (baji).Tada izdaje i gazi sve.

ODGOVORITE
Name

Aco

02.04.2015 05:55

Kada ce pojeftiniti vrtic i kada ce u BL sva djeca moci normalno ici u vrtic a ne cekati 2 godine, to odgovorite a ne ko ce biti direktor.

ODGOVORITE
Name

maja

02.04.2015 07:22

ODGOVOR ZA ACU...DJECA NECE CEKATI NA VRTIC ONOG MOMENTA KAD DIR NATASA RADULOVIC POCNE DA RADI PO ZAKONU...DEVET GODINA TO NIJE RADILA I AKO SU INSPEKTORI DOLAZILI I SUGERISALI...NIJE KONKURS RASPISAN ZA PRIJEM RADNIKA A KAMO LI ZA UPIS DJECE...ONA JE TE LISTE NAPRAVILA DA BI UPISIVALA DJECU PREKO VEZE I PRIMALA RADNIKE KOJE JOJ BAJA NAREDI!!! i TAKO JE CJELI GRAD BIO NJOJ POD NOGAMA....NA MAGNETNU REZONANSU JE ISLA CJELA PORODICA JER JE UPISALA DJETE MED SESTRE...DUSU NAM NA PAPRIKOVCU IZVADI...A USTIPKE OD HELJDE DONOSI CJELOM ODJELU DR MILJKOVICA.

ODGOVORITE
Name

maja

02.04.2015 07:44

nastavak...A DIR NATASA PRICA DA NASA DJECA JEDU HELJDINE USTIPKE....STRASNO...A STO SE TICE CJENE ONA MOZE ODMAH DA POJEFTINI AKO BI SE DIREKTORICA ODREKLA:ALKOHOLA,ZLATA,BUNDI,SKUPOCJENE ODJECE...JER SE NJENOJ PORODICI NE MOZE NANIJETI I PARA NADAVATI.....

ODGOVORITE
Name

Требиње

02.04.2015 08:58

Значи ипак владајући ПРИЗНАЈУ непотизам. Битне су фотеље и чији ће их дични кадрови попунити својим незаситим и неспособним задњицама. А свађају се око вртића вјероватно покушавају дјечицу да врбују да гласају за њих када буду пунољетна-нећете ви толико бити на власти! Јавни конкурси су обична смијурија са условима који одговарају само унапријед изабраном страначком СТРУЧЊАКУ (нпр. клемпав, украо у бабе паре, носио заставу СНСД на митингу,...) а нису битни стручни и образовани људи који нису у владајућој булументи.

ODGOVORITE
Name

promjene bl

02.04.2015 11:17

Drago moje Trebinje!!!Nas je u Bl malo ali da znate ili procitajte na portalima. Ova alkoholicarka ima podrsku vlasti tako da im djeca trebaju jer su svi roditelji iz 22 vrtica dobili sms da glasaju za tu direktoricu....Teska tortura nad roditeljima a ni radnici ne prolaze bolje....tete u mom vrticu tj u vrticu gdje ide moj sin ne smiju da disu od te direktorice!

ODGOVORITE
Name

djetic

02.04.2015 15:42

Banajlucki vrtici = kriminal + korpcija + nepotizam

ODGOVORITE
Name

Nensy

03.04.2015 08:26

Radila sam cijeli radni vijek u vaspitno-obrazovnim ustanovama(malo škola,više vrtić)i obavljala manje više sve funkcije.Najteži i najodgovorniji posao u vrtiću je posao vaspitačice.Zna se da će u B.Luci biti direktorica Nataša Radulović,jer je član SNSD i Dodikova miljenica.Ali zar joj nisu dovoljna 2 mandata.DA SE JA PITAM U ŠKOLAMA I VRTIĆIMA BI DIREKTORI TREBALI BITI NESTRANAČKE LIČNOSTI.I još nešto u B.LUCI je najskuplji vrtić 165 km,a u Trebinju 8o km.Gdje je tu logika.Preporučujem inspekciji da izvrši sva poslovanja u svim vrtićima unazad 2o godina i naći će tamo mnogo nepravilnosti.Računica je jasna: zna se koliki je normativ po jednom djetetu,a neka vide koliko se trošilo, naročito kroz kuhinju i vide šta od imovine imaju direktori i ekonomi u tim ustanovama.Zna se kolike su im plate i neka uporede to i njihovu imovinu i sve će im biti jasno.

ODGOVORITE
Name

007

03.04.2015 11:00

To jedino zna KRSMANOVIĆ.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

03.04.2015 13:17

LAJI SAMO TI ČEKAJ POŠTARA, DOĆI ĆE, RADI DRUGU SMJENU?

ODGOVORITE