Bespovratna sredstva za poljoprivredu

Fizička lica koja su pretrpjela materijalnu štetu u prošlogodišnjim majskim poplavama biće u prilici da dobiju bespovratna sredstva putem prijave na javni poziv za učešće u sanaciji i obnovi komercijalne i poljoprivredne proizvodnje, koji je objavio Program EU za oporavak od poplava.

Bosna i Hercegovina 01.04.2015 | 15:00
Bespovratna sredstva za poljoprivredu

Svaki korisnik dobiće sljedeći paket za pokretanje poljoprivredne proizvodnje - plastenik od 200 metara kvadratnih sa sistemom za navodnjavanje, sadni materijal za proizvodnju povrća u plasteniku, te paket prihrane i zaštite, zatim pakete za proizvodnju jagodičastog voća i za proizvodnju povrća /kornišon ili paprika/ na 0,1 hektar što uključuje sadni materijal, prihranu i zaštitu, sistem za navodnjavanje i foliju za proizvodnju.

Podnosilac zahtjeva trebalo bi da obezbijedi između 2.500 i 3.000 metara kvadratnih zemljišta na kojem će biti pokrenuta proizvodnja, stabilan izvor vode, pripremu zemljišta za sadnju, te da se pridržava stručnih uputstava i ugovornih odredaba, a u slučaju proizvodnje kornišona, podnosilac će biti dužan da obezbijedi stubove i mrežu/žicu.

Projekat provodi Razvojni program UN /UNDP/, a javni poziv je otvoren do 6. aprila. Pravo učešća imaju sva fizička lica koja ispunjavaju opšte i dodatne kriterijume i koja su spremna da obezbijede tražene stavke.

Na sajtu Administartivne službe grada Banjaluka navedeno je da fizička lica sa područja Banjaluke, koja ispunjavaju uslove, prijave i svu potrebnu dokumentaciju mogu dostaviti najkasnije do 6. aprila do 15.00 časova putem elektronske pošte na adresu [email protected] ili direktno u kancelariju UNDP-a u Banjaluci - Trg Republike Srpske 1/1C.

Osim u Banjaluci, projekat će biti proveden i u lokalnim zajednicama Maglaj, Odžak, Domaljevac-Šamac, Orašje, Tuzla, Sanski Most, Živinice, Zenica, Srebrenik, Lukavac, Žepče, Bijeljina, Šamac, Doboj, Prijedor, Modriča, Laktaši, Srbac, Šekovići, Vukosavlje, Čelinac i Brčko.

Za sve dodatne informacije zainteresovani mogu uputiti pitanja i zahtjeve u pisanoj formi na broj faksa 033 552 330 ili mejl adresu [email protected].

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dana

02.04.2015 05:01

Opet EVROPA da pomaze. Gdje je Rusija sto ne salju pomoc sto je obecala? Ja ne razumijem sta se desava. Dosad su svasta naobecavali. Samo nista odrzali!

ODGOVORITE