Porto - mašina za ''štampanje para''!

Porto je napravio preko 700.000.000 evra u poslednjoj deceniji! Prodajom Danila u Real Madrid tim sa zapada Pirineja je preskočio cifru od koje se diže kosa na glavi!

Fudbal 01.04.2015 | 21:00
Porto - mašina za ''štampanje para''!

Deko, Maniš, Pepe, Lisandro Lopez, Falkao, Guarin, Hulk – sve su to igrači koje je Porto prodao za veliki novac u poslednjih 11 godina. Prvak Lige šampiona iz sezone 2003/2004 je tokom prethodne decenije bio jedan od najvećih rasadnika talenata na svetu. Dovedu neafirmisanog igrača iz manjeg kluba, naprave od njega majstora fudbala, prodaju ga za veliki novac. Poslednji takav slučaj zvanično se dogodio 30. marta, kada je desni bek Danilo i zvanično kupljen od strane Real Madrida za 31.5 miliona evra.

Tom prodajom, ekipa koju je pre 11 godina sa mnogo uspeha vodio Žoze Murinjo, je upravo od odlaska ovog stručnjaka u Čelsi naplatila 710 miliona evra na transferima igrača u bogatije sredine.

Problem koji portugalski fudbalski gigant ima je u tome da većina ovog novca ne ide na njegov račun, već na račune raznih menadžera, posrednika, trećih strana.

Najviše novca zarađeno je od prodaja Radamela Falkaa (Atletiko) i Hamesa Rodrigeza (Monako), pošto su oba ova kolumbijska asa plaćena po 45 miliona evra, dok je Danilov transfer na petom mestu po visini obeštećenja, odmah iza Hulka (40 miliona u Zenit) i sada već propalog Andersona (32 miliona u Mančester junajted).

Komentari / 0

Ostavite komentar