Austrija - BiH 1:1! Šta kažu Meša i strijelac Hajrović?

Selektor BiH Mehmed Baždarević zadovoljan izdanjem “zmajeva” u prijateljskom meču sa Austrijom koji je završen remijem 1:1. Strelac izjednačujućeg pogotka za BiH protiv Austrije, Izet Hajrović, otkrio da mu ovaj gol mnogo znači, pogotovo što u Verderu ne dobija dovoljnu minutažu.

Fudbal 01.04.2015 | 13:40
Austrija - BiH 1:1! Šta kažu Meša i strijelac Hajrović?

"Možemo biti zadovoljni i rezultatom i igrom. Svih 90 minita bilo je ozbiljne igre, trčanja, angažovanja, a pri tome nastojali smo da igramo. Nije bilo previše napadačkih situacija, ali satisfakcija je rezultat i sve što smo pokazali na terenu", rekao je Baždarević.

Mini ciklus, tj. susrete u Andori, gdje je BiH u kvalifikacijama za EURO 2016 u subotu pobijedila 3:0, i večerašnji, Baždarević je kratko analizirao:

"Moramo biti zadovoljni, jer su momci dobro radili, trčali anagažovali se. Sve to nam je dalo više nade za ono što nas čeka u budućnosti. Kažem, pokazali su puno truda i rada, disciplinovane igre koja nam je dozvolila da pobijedimo Andoru i odigramo dobru utakmicu protiv jake Austrije."

O igračima kojima je dao priliku za dokazivanjem u Beču, poput strijelca Izeta Hajrovića, te Semira Štilića, istakao je:

"Vidio sam za mene četiri, pet novih igrača. Kada se sve slegne napravićemo ozbiljniji bilans i iskoristiti prethodni period da se što bolje pripremimo do narednog meča. Večeras sam htio isprobati neke igrače, ali i da igramo organizovano i dobro. Za Hajrovića znamo da ima kvalitete, nastojimo neke igrače vratiti u fudbalski život. To je ono što nam treba. U protekla dva meča vidio sam puno pozitivnih stvari."

Nešto grublju igru "opravdao" je ambijentom na stadionu u Beču, gdje je utakmica odigrana pred 48.000 gledalaca, od čega 20.000 navijača BiH.

"Pitaćemo igrače zašto je utakmica bila grublja. Ambijent je bio dobar, na terenu je bilo rivalstvo i prijateljstvo. Argument što se igralo agresivno vidim u tome da smo i mi i oni htjeli napraviti rezultat", zaključio je Baždarević.

"Gol protiv Austrije vratio mi je volju za fudbalom. Pogodak mi puno znači", istakao je Izet Hajrović, koji je sinoć pogodio mrežu Austrijanaca u 48. minutu.

Jedan od ljubimaca navijača BiH koji u posljednje vrijeme „grije klupu“ u Verderu iz Beremena bio je zadovoljan remijem sa Austrijancima, ali smatra i da je bh. tim mogao pobijediti.

"Odradili smo super posao i dobro smo igrali. Žao mi je zbog sjajnih navijača što nismo pobijedili, jer smo mogli to učiniti", kazao je Hajrović za Anadoliju.

On je dodao da će napustiti Verder ukoliko do kraja sezone ne dobije veću minutažu.

"Hvala selektoru Mehmedu Baždareviću što mi je pružio priliku da večeras igram od prvog minuta, te što me uvrstio na spisak iako nisam standardan prvotimac u Verderu. Nadam se da ćemo nastaviti dobro igrati i na koncu izboriti plasman na EURO 2016“, rekao je Hajrović.

Marsel Koler, selektor reprezentacije Austrije rekao je da remi sa BIH za njegovu ekipu nije neuspjeh. "Veoma dobra utakmica protiv vrlo jakog protivnika. U prvom poluvremenu nismo uspjevali doći do naše igre. Bosna i Hercegovina se dobro branila i činila naš posao težim. Bosna nam je uspjela napraviti probleme", istakao je Koler.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

nemanja

01.04.2015 15:18

Sta ce reci Turci?

ODGOVORITE
Name

poligraf

01.04.2015 15:58

Sta ces reci ti? idi pogledaj u ogledalo svoje crne oci i smedju kosu :-)

ODGOVORITE
Name

zuti

01.04.2015 19:26

Balkanci samo mlatite gluposti, kakvi turci jadan ne bio turci su u Turskoj jaro moj.

ODGOVORITE