Murinjo ''krade'' Volkota, Venger uzima Čeha!

Londonski rat velikih rivala se nastavlja! Murinjo dovodi Volkota, Vengerov odgovor je transfer Čeha! Poslednji fudbaler koji je direktno prešao iz Arsenala u Čelsi bio je Ešli Kol 2006. godine, a istog leta u suprotnom smeru otišao je Vilijam Galas. Tu je bio i Josi Benajun koji je 2011. zamenio Čelsijev dres opremom Arsenala, ali se radilo o pozajmici.

Fudbal 01.04.2015 | 19:20
Murinjo ''krade'' Volkota, Venger uzima Čeha!

Rivalitet između Arsenala i Čelsija dobro je poznat svima koji prate fudbal, a otkako se Žoze Murinjo vratio na klupu Plavaca dobilo je i dodatnu dimenziju zbog njegovog odnosa sa rivalskim trenerom Arsenom Vengerom. Sada bi moglo da se otvori još jedno poglavlje u ovoj knjizi, pošto bi oba kluba na leto mogli da probaju da dovedu igrača iz suprotnog tabora.

Kako je naveo ugledni londonski Tajms, Murinjo pomno prati situaciju u Arsenalu i to da li će na leto Volkot dobiti dozvolu da potraži novi klub. Volkotov ugovor sa Arsenalom ističe u junu 2016. godine.

Volkot je prošle sezone imao dosta problema sa povredama, a u ovoj je do sada odigrao 13 utakmica i dao tri gola. Još nije potpisao novi ugovor sa Tobdžijama, iako je u januaru bilo govora o tome.

Ipak, i Venger bi mogao da uzvrati udarac arhineprijatelju Murinju, pošto ozbiljno razmišlja da angažuje golmana Petera Čeha. Češki golman je na Stamford Bridžu, posle devet godina, postao rezerva, prednost ima Tibo Kurtoa.

Čeh ima važeći ugovor sa Čelsijem, ali je klub spreman da ga pusti za sumu od oko 13.000.000 evra. I iskusni golman nedavno je otkrio da ga žulja klupa, iako je svestan da Kurtoa dobro brani i kao mlađi predstavlja bolju investiciju za klub.

Poslednji fudbaler koji je direktno prešao iz Arsenala u Čelsi bio je Ešli Kol 2006. godine, a istog leta u suprotnom smeru otišao je Vilijam Galas. Tu je bio i Josi Benajun koi je 2011. zamenio Čelsijev dres opremom Arsenala, ali se radilo o pozajmici.

Ono što je sigurno da bi fudbalsko leto u Londonu ove godine moglo da bude mnogo toplije nego nekih prethodnih godina.

Komentari / 0

Ostavite komentar