Analiza: Srbija - NIKAD GORA!!!

Večernje novosti podsetile da nikada u 62 godine koliko nastupamo u kvalifikacijama za velika fudbalska takmičenja nismo posle četiri utakmice na kontu imali samo bod!

Fudbal 02.04.2015 | 23:40
Analiza: Srbija - NIKAD GORA!!!

Za gorak ukus u ustima bilo je dovoljno baciti oko na utakmicu Srbije sa Portugalijom. Ili na onu raniju sa Danskom. Pa i Jermenijom. Brojke nisu bile potrebne. I bez njih svaki iskreni ljubitelj fudbala morao ponizno da prizna – Srbija igra negledljiv i neefikasan fudbal! Istorija nam je samo potvrdila očigledno - naša fudbalska reprezentacija nikada nije imala gori učinak!

Večernje novosti su prelistale rezultate svih prethodnih kvalifikacija Srbije – prethodno i Jugoslavije – za velika takmičenja i došle do frapantnog podatka - otkako postoje kvalifikacije po grupnom sistemu „diljem“ sveta igramo ih već 62 godine i nikada nismo posle četiri utakmice imali svega jedan bod?! Sve do sada...

Probali smo čak 25 puta i svaki put smo bili bolji nego ovaj put! Prethodni negativni rekord držala je generacija Ivana Toplaka koja se takmičila u kvalifikacijama za Mundijal 1978. kada je iz četiri susreta sakupila dva boda, pošto je imala pobedu i tri poraza. A trijumf je tada vredeo dva boda.

Još samo tri puta se desilo da u uvodna četiri meča imamo više poraza nego pobeda i kako Novosti primećuju – nijednom u tim slučajevima nismo uspeli da napravimo čudo i odemo na završni turnir. Ono što posebno brine je da su dva od ta tri negativna skora zabeležena u bitkama za dva prethodna velika takmičenja – Euro 2012 i Mundijal 2014!

Sada istina deo krivice možemo da svalimo i na Uefu, koja nam je pobedu nad Albanijom uručila za zelenim stolom, ali nam odmah i oduzela ta tri boda. Ali da se prvo pogledamo u ogledalo. Alibi priče nestaće istog trenutka.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Katastrofa

02.04.2015 22:10

Ovo ne mogu da poverujem da nisam gledao utakmice a pogotovo ovu protiv Portugala.Pa Momci su Zvijezde u svojim klubovima u Evropi a kad ih sastavis u reprezentaciji kao izgubljene Ovce. Toliko gresaka i izgubljenih lopti i duela da ne povijerujes. Svako igra za sebe niko ni za kog ne trci kad idu u napad nema dodavanja i svi stoje niko se ne nudi za neki pas ili neku akciju. A toliki tehnicari i znalci sve imaju ali volju nikako izgleda fali im trener poput Osim, Blazevica i ostalih gdje se zna ko je sef i sta se i kako igra. Nek nam je Bog na pomoci.

ODGOVORITE