Antara: Moja draga Srbija luta!

Bivši selektor "orlova" smatra da se fudbalska struka ne bavi problemom uzroka loše igre reprezentacije.

Fudbal 01.04.2015 | 23:40
Antara: Moja draga Srbija luta!

Radomir Antić poslednji je selektor Srbije koji je nacionalni tim odveo na neko takmičenje. Od tada, čini se, "orlovi" idu sve niže i niže.

Antić prati Srbiju, nije zadovoljan kako igra reprezentacija, ali za razliku od većine ne želi da kritikuje.

"Gledao sam mečeve Holandija - Turska, Gruzija - Nemačka, Španija je pobedila Ukrajinu, ali poslesvih tih utakmica ljudi su se bavili otkrivanjem uzroka loše igre. Samo kod nas niko neće da kaže gde je problem. Umesto analize, čitam komentare onih koji kritikuju tražeći u tome samo sopstveni interes, a meni tu nije mesto", poručio je za "Kurir" Antić.

Bivši trener Barselone, Reala i Atletiko Madrida ističe da se tokom selektorskog mandata ozbiljno bavio svim segmentima reprezentacije.

"Mnogi će se setiti da sam po dolasku obećao da Srbija neće biti inferiorna u odnosu na rivala, kako god se on zvao. Mislim da sam zajedno sa svojom ekipom u tome i uspeo. Bavili smo se analizom, sadržajem igre, organizovali konferencijske veze u kojima smo govorili o pas-igri, rastojanju između linija, mnogo toga što se tiče taktike je razmatrano na našim sastancima. Osnovno je pronaći svakom pojedincu mesto koje zaslužuje i od njega izvući najbolje za kolektiv".

On smatra da je poslednjih godina sve bilo samo zamajavanje.

"Lutamo! Doveden je prvo Dik Advokat, kod koga nismo znali ni kako se zovemo. Onda je on doživeo neuspeh, pa su usledile neke ostavke, pa postavljenja, a u stvari je to sve bilo zamajavanje navijača i kupovina vremena dok se malo ne zaboravi kako nas je Danska postavila na svoje mesto. Nema suštinskih promena", jasan je Antić.

Na pitanje šta nedostaje Srbiji da bude bolja i u nivou vodećih reprezentacija, Antić je odgovorio kontra pitanjem.

"Zašto se niko ne zapita zbog čega u Srbiji još nije obavljena stručna analiza mečeva na Svetskom prvenstvu. Ko to vodi struku u Srbiji?", zapitao se bivši selektor i odbacio mogućnost povratka u Srbiju.

"Bio sam tamo i sećate se kako se završilo. Pisali su gnusne laži kako bi me oterali. Po čijem zadatku? Svi znate!"

"Poslednji sam koji ću reći nešto protiv selektora Radovana Ćurčića. Uostalom, mojim zalaganjem on je bio uključen u rad reprezentacije na prijateljskoj utakmici u Japanu", zaključio je Antić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nemanja

01.04.2015 21:42

Zivna bio Anticu 100 godina.

ODGOVORITE