Zabranjen nastup Bregovića u Kijevu!

Goranu Bregoviću i njegovom "Orkestru za svadbe i sahrane" zabranjen je nastup u Kijevu, zato što je prethodno svirao na Krimu.

Zabava 01.04.2015 | 09:34
Zabranjen nastup Bregovića u Kijevu!

GORANU Bregoviću i njegovom "Orkestru za svadbe i sahrane" zabranjen je nastup u Kijevu, zato što je prethodno svirao na Krimu. Ukrajinsko "Novo vreme" piše da je uprava koncertne dvorane "Stereo plaza" odlučila je da otkaže Bregovićev nastup 16. maja i mada organizatori još nisu izdali službeno obaveštenje, mediji pretpostavljaju da bi uzrok otkazivanja mogao biti Bregovićev koncert 26. marta u Sevastopolju, na kom je predstavio album "Šampanjac za Cigane".

Bregović je izjavio da je na Krimu već bio, da je zavoleo tamošnju prirodu i lokalne stanovnike. Na pitanje da li se plaši sankcija zbog nastupa na Krimu, odgovorio je da mu je svejedno.

- Na Balkanu uvek osećamo veličanstvenost koja dolazi iz Rusije. Čini mi se da je Zapad oduvek osećao izvesnu paranoju tim povodom. Nadam se da će to proći. Kada stranac dolazi u Rusiju, još na aerodromu oseća istoriju i odmah se seti Puškina, Dostojevskog, Crvene armije... Ruske devojke nisu samo jednostavno lepe, već čovek od njih očekuje da će odmah sesti za klavir i odsvirati Rahmanjinova - izjavio je Bregović za ruske medije.

Pozvali smo Dejana Maksimovića iz "Mjuzik stara" koji brine o Breginim koncertima širom sveta, a on je bio zatečen informacijom o otkazivanju nastupa u Kijevu:

- Prvi put čujem za to! To mediji pumpaju. Nemam saznanja da je Bregovićev koncert otkazan, pogotovo iz političkih razloga.

Izvor: Novosti

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nikola

02.04.2015 18:03

Bravo za Bregu , Jedna je Rusija ,to se voli i postuje . Ja verujem da nema ničeg divnijeg, dubljeg, simpatičnijeg, razumnijeg, ljudskijeg i savršenijeg od Hrista. Sa surevnjivom ljubavlju ja govorim sebi, da ne samo nema njemu slična, nego i da ne može biti. Štaviše, ja izjavljujem: kada bi mi neko mogao dokazati da je Hristos van istine, i kada bi istina zbilja isključivala Hrista, ja bih pretpostavio da ostanem sa Hristom, a ne sa istinom. Bez Hrista sve odjednom postaje odvratno i grešno. Pokažite mi nešto bolje od Hrista! Pokažite mi vaše pravednike koje ćete staviti mesto Hrista – pisao je F. M. Dostojevski.

ODGOVORITE
Name

Nikola

02.04.2015 18:25

Tako je Brega Jedna je Rusija ,ona se voli i postuje Postoje dve Srbije – Srbija viših krugova, nestrpljiva i bez iskustva, koja još nije živela pravim životom i koja još nije pokazala svoju akciju, ali koja već strasno mašta o budućnosti, ona već ima svoje partije i zna za intrige koje ponekad dobijaju takve razmere (sve zbog onog pomanjkanja iskustva) kakve ne možemo sresti ni u nacijama koje su mnogo starije, veće i kudikamo samostalnije, nego što je Srbija. Ali, uporedo s tom „gornjom” Srbijom, koja tako žuri da živi životom političke nacije, postoji i ona narodna Srbija koja jedino Ruse smatra svojim izbaviocima, svojom braćom, ona ruskog cara gleda kao svoje sunce, ona voli Ruse i veruje im. Citat ,Dostojevski

ODGOVORITE