Hajrovićev gol za remi u Beču!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine na stadionu "Ernst Hapel" u Beču remizirala protiv Austrije 1:1. Austrijanci poveli golom Marka Janka u 35. minutu, a nakon samo tri minuta u nastavku Izet Hajrović izjednačio na 1:1.

Fudbal 31.03.2015 | 23:00
Hajrovićev gol za remi u Beču!

Prvi put od 10. avgusta 2011. godine, reprezentacija BiH remizirala je u prijateljskom meču.

Posljednji put "zmajevi" su meč bez pobjednika, ali i bez golova, odigrali protiv Grčke, a sada su, nakon četiri i po godine, odigrali meč u kojem se nisu radovali, ali ni tugovali.

Sve bitno u dvoboju sa Austrijancima desilo se u razmaku od petnaestak minuta.

Prvi su do gola stigli fudbaleri domaće selekcije. U 35. minutu Zlatko Junuzović pronašao je Marka Janka, koji lijepim udarcem sa donosi prednost svojoj reprezentaciji.

Na samom početku drugog poluvremena, tačnije u 48. minutu, danas odlični Izet Hajrović postavio je konačnih 1:1, iskoristivši odličnu asistenciju Muhameda Bešića.

Imao je Hajrović i sreće, s obzirom da je na putu ka golu lopta dodirnula Markusa Sutnera i prevarila golmana Ramazana Ožčana, koji je do tog trenutka bio nezaposlen.

Inače, do vodećeg gola Austrijanci su imali terensku inicijativu, ali bez ozbiljne prilike pred golom "ministra odbrane" Asmira Begovića.

Izmjene koje je Mehmed Bažadrević napravio na pauzi urodile su plodom, pa su poslije izjednačenja "zmajevi" imali još nekoliko prilika da možda dođu i do pobjede, ali je izostala realizacija.

Meša je u ovom prijateljskom meču pružio šansu sedamnaestorici igrača, a u odnosu na pobjedu u kvalifikacijama protiv Andore (3:0), od prvog minuta igralo je pet fudbalera koji nisu započeli meč u Andora la Veli.

Na kraju, kada se sve sabere i oduzme, po gol na obje strane i remi na kraju najpravedniji je ishod meča, u kojem su u nekoliko trenutaka sijevale varnice na terenu, ali bez ozbiljnijih incidenata.

Kao što se i očekivalo, na stadionu "Ernst Hapel" u Beču bio je prisutan veliki broj navijača BiH, po nezvaničnim procjenama preko 15.000.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Gogo

01.04.2015 07:50

Kakva god da je ovo je i naša reprezentacija i mi Srbi smo dio nje.Čestitke momcima!!!

ODGOVORITE
Name

mrkalj.

01.04.2015 09:51

Upravo tako,sve pohvale za reprezentaciju BiH...!