Majami: Tuzlanka u polufinalu!

Nemačka teniserka Andrea Petković prva je polufinalistkinja WTA turnira u Majamiju, pošto je pobedila Karolinu Pliškovu.

Tenis 31.03.2015 | 22:20
Majami: Tuzlanka u polufinalu!

Petkovićeva je odigrala veoma kvalitetan meč protiv Pliškove koju je savladala rezultatom 6:4, 6:2, posle nešto više od 75 minuta igre.

Ona je još jednom pokazala da voli da igra u Majamiju, pošto je pre nekoliko godina došla do polufinala gde je eliminisala Marija Šarapova.

Dve teniserke razmenile su po brejk na startu, ali je Nemica još jednom oduzela servis protivnici i odredila tok meča. Pliškova se ponovo vratila, ali nije mogla da zadrži dobar ritam i Andrea je povela u setovima.

Tada je susret i prelomljen – deseta igračica na WTA Turu napravila je još dva brejka u drugom setu i rutinski ga privela kraju.

„Igrala sam veoma dobro od starta, ali u početku nisam mogla da vidim lopticu zbog sunca na jednoj strani, pa sam se malo mučila. Karolina je počela odlično da igra, a ja sam imala malo sreće na kraju prvog seta, da bi se u nastavku meča mnogo bolje osećala“, rekla je Petkovićeva.

Ona će se boriti za finale sa pobednicom meča između Venus Vilijams i Karle Suares Navaro.

WTA turnir u Majamiju igra se za nagradni fond od 6.157.160 dolara, a titulu brani Serena Vilijams.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

pozarnica i spaljene kuce

01.04.2015 07:04

I ona je kao i 95% Srba protjerana iz Tuzle, tako da je krajnje licemjerno djevojku nazvati "Tuzlankom".

ODGOVORITE
Name

Mihovil

01.04.2015 08:44

Krajnje je licemjerno nešto komentarisati u tuđe ime. Trebala si prvo provjeriti, dali Andrea misli kao ti, koja očito nisi Tuzlanka.