PSŽ ''stavio šapu'' na Pogbu, Di Mariju i Lakazeta!

Vlažni snovi jednog šeika ili ozbiljan plan? Da li će 200.000.000 biti dovoljno? Prema pisanju L'Ekipa klub sa Parka prinčeva sastavio je listu prioriteta za letnji prelazni rok.

Fudbal 01.04.2015 | 15:00
PSŽ ''stavio šapu'' na Pogbu, Di Mariju i Lakazeta!

Pari Sen Žermen planira za leto veliki pazar! Šampion Francuske koji je i ove godine glavni favorit u trci za titulu u domovini, ali i jedan od najozbiljnijih kandidata za evropski tron, želi dodatno da se pojača na leto. Kako piše L'Ekip čelnici kluba sa Parka prinčeva napravili su listu prioriteta, a na njoj su tri imena - Anhel di Marija, Pol Pogba i Aleksandr Lakazet.

Nije teško pretpostaviti da će akcenat Parižana biti na najboljem mladom fudbaleru sveta. Pogba je ove sezone u dresu Juventusa pokazao da je potpuno sazreo, gotovo sam vuče Juve ka tituli i njegova cena otišla je u nebesa. To znači da je krug kandidata koji ga žele u svojim redovima značajno sužen, pošto svega četiri ili pet klubova na svetu može da iskešira 70, 80 ili 90 miliona evra, za koliko su mladog vezistu prethodnih dana "prodavali" mediji širom Evrope. PSŽ je svakako jedna od njih, pošto bogati Arapi neće žaliti novac kako bi stvorili najmoćniji tim Evrope, što im je od početka i bio cilj. Ali neće se olako predati ni Real, Mančester Junajted, Čelsi...

Tržišna cena Pola Pogbe iznosi oko 50.000.000 evra.

Akcija Di Marija mogla bi da bude značajno lakša. Argentinac je počeo silovito u Junajtedu, da bi onda njegova forma naglo krenula silaznom putanjom. Sve češće je na klupi i stiče se utisak da nije baš drag Luju van Galu. Od dolaska na Old Traford odigrao je 21 utakmicu u Premijeršipu i postigao tri gola. Ipak, ne treba zaboraviti da su Đavoli za Di Mariju dali 75.000.000 evra i da ga se sigurno neće tek tako odreći.

U idealnoj varijanti (da prethodna dvojica potpišu za PSŽ) treće pojačanje bio bi Aleksandr Lakazet. Supertalentovani napadač Liona igra najbolju sezonu u karijeri i prvi je strelac lige. Kada bi Sveci uspeli da ga angažuju bio bi to jedan od onih udaraca "kojim se ubijaju dve muve". Prvo, radi se fantastičnom potencijalu, momku kome se predviđa vrhunska karijera, a drugo, Parižani bi na taj način značajno oslabili konkurenciju, pošto je Lakazet ponajbolji igrač Liona. Njegova trenutna vrednost procenjuje se na oko 20.000.000 evra.

Male su šanse da će Blana baš "to june da mune", te da će da dobije svu trojicu, međutim, ako bi se to i dogodilo, kasa kluba sa Parka prinčeva bila bi opelješena. Ako uzmemo kao pretpostavku da Pogba neće napustiti Juve bez 80.000.000 evra, da Di Marija ode za upola nižu sumu od one za koju je doveden u Mančester (što baš i nije realno), odnosno da Lion izdejstvuje između 25 i 30 miliona za svog prvog golgetera, dolazimo do fantastične brojke - skoro 150.000.000 evra!

Ali šta je to za jednog šeika?

Komentari / 0

Ostavite komentar