10 najgorih ''pojačanja'' ove sezone u PL su...?

Dejli mejl odabrao najlošije akvizicije na Ostrvu...

Fudbal 01.04.2015 | 14:40
10 najgorih ''pojačanja'' ove sezone u PL su...?

Naš narod ima izreku „Koliko para toliko muzike“. E pa ne mora baš uvek tako da bude! To se potvrđuje iz godine u godinu kada su u pitanju transferi u svetu fudbala. Ako date i blizu 100.000.000 evra za jednog fudbalera kao što je to učinio Real Madrid za Gereta Bejla, to vam ne garantuje da će on igrati savršeno. Može čak i da se ne vidi na terenu, kao što je to bilo slučaj u poslednje El klasiku. Takođe, dovođenje igrača bez obeštećenja može vrlo često da bude mačka u džaku. Ovakvih je primera mnogo i u Premijer ligi, pa ćemo se zato fokusirati na deset najgorih „pojačanja“ ove sezone na Ostrvu.

10. Fernando (Porto – Mančester Siti)

Letnje pojačanje Manuela Pelegrinija koje je samo učinilo da Građani nazaduju. Njegova pozicija bi bila da sprečava napade protivnika, ali on se tu po proceni engleskih stručnjaka nije pokazao. Kreiranje napada je već naučna fantastika. Posebno u Ligi šampiona. Nema sumnje da je ovim potezom Porto pokazao još jednom veliko poznavanje tržišta i zarade novca.

9. Riki Lambert (Sautempton – Liverpul)

Ko bi rekao da će napadač koji je proveo većinu svoje karijere u nižim ligama na kraju završiti ni manje ni više nego na Enfildu? Za to je zaslužan Brendan Rodžers koji ga je doveo na leto za sumu od četiri miliona funti. Sada već 33-godišnji napadač je ove sezone odigrao samo 593 minuta za Redse, i dao dva gola.

8. Anhel di Marija (Real Madrid – Mančester junajted)

Pa ponovo izgovorite onu izreku. Plaćen je 60.000.000 funti, i kada se gleda proporcionalno uloženom novcu, Van Galova ekipa dobila je vrlo malo. Od takvog superstara koji dolazi iz Real Madrida očekuje se da rešava utakmice, bude lider na terenu, ali dobri mečevi Argentinca ove sezone mogu da se nabroje na prste jedne ruke. Jednostavno, stil igre u Premijer ligi mu ne odgovara.

7. Geret Beri (slobodan igrač - Everton)

Na papiru odličan potpis. Siguran igrač, iskusan, ima dobru „levicu“, može da pošalje pas prostor. Ali u praksi, jadac. Na Gudisonu sigurno nisu zadovoljni igrama Berija, a mnogi poznavaoci prilika u Liverpulu kažu da nije sklopio prisan odnos sa navijačima. Još uvek ga gledaju kao stranca. Najbolji način da se to promeni je dobar fudbal, ali...

6. Mario Baloteli (Milan – Liverpul)

Dovoljno je samo reći Baloteli. Šta očekivati od čoveka koji gađa decu pikadom na treningu, ili pali vatromet u kući? Ipak, Brendan Rodžers je u njemu video potencijal i doveo ga na Enfild za sumu od 16.000.000 funti. Na EURO 2012 pokazao je da ima kvalitet, ali ga iz kopa Enfilda nisu mnogo videli. Ove sezone je postigao samo jedan gol. Ipak, ima „samo“ 24 godine. Nikad se ne zna, možda će se uozbiljiti.

5. Mauro Zarate (Velez Sarsfild – Vets Hem)

Osnovna pretpostavka je da će svaka pridošlica da se uklopi u sistem rada njegovog trenera. Sem Alardajs žestoko potencira trčanje. A Zarate ne voli da trči. Na prvoj utakmici protiv Kristal Palasa je sve oduševio, ali to je bio samo blesak. Ovo je očigledan primer talenta bez radnih navika. Nažalost po sve ljubitelje čekićara.

4. Radamel Falkao (Monako – Mančester junajted)

Da vam je neko posle fantastične igre u dresu Atletiko Marida rekao da će Falkao doživeti da u dresu Mančester junajteda ne može da napravi razliku u duelu sa niželigašem Kembridžom i da će ga nezadovoljni trener izvesti iz igre u 60. minutu meča, sigurno u to ne biste poverovali. Plaćen je 15.000.000 funti za jednogodišnju pozajmicu sa mogućnošću produžetka ugovora. Kako stvari stoje, sve će ostati na toj mogućnosti. On je ove sezone dao četiri gola. Od igrača takvog kalibra, malo je.

3. Rio Ferdinand (Slobodan igrač – KPR)

Još jedan primer bacanja novca u prazno. KPR je želeo iskusne igrače, dobio je preiskusne, da ne kažemo istrošene i stare. Ferdinand je primer takvog lošeg poslovanja, koje je klub iz Londona dovelo do finansijskih problema. Očigledno to nije onaj Ferdinand koji žario i palio u tandemu sa Nemanjom Vidićem. Samo su iz KPR-a morali da mu plate žestoku platu da to i saznaju.

2. Elijakim Mangala (Porto – Mančester siti)

Ponovo taj Porto, a ponovo i Siti. Još jedan dokaz da neko jednostavno zna kako da zaradi, i kako neko ne zna da potroši. Siti je kapnuo neverovatnih 32.000.000 funti za Mangalu, a dobio je prosek. Verovatno se mnogi i dalje pitaju odakle Građanima ideja za ovako nešto. Ali gde ima, tu se i prosipa!

1. Emanuel Rivije (Monako – Njukastl)

Pomalo i iznenađujuće prvo mesto na listi, ali nije tu bez razloga. Nije došao za džabe u Njukastl, plaćen je solidnih pet miliona funti Monaku. Ali za šta? Nije dao gol na 17 mečeva u Premijer ligi, promašio je svaku šansu koja mu se pružila, nije znao da se oslobodi čuvara, niti da kreira napad. Ovo su samo neki od razloga zašto su ga kolege sa Dejli mejla okarakterisale za najgore pojačanje ove sezone u Premijer ligi.

Komentari / 0

Ostavite komentar