Majami (M): Raonić teško, ispao Grigor!

Ukrajinski teniser Aleksandr Dolgopolov pobedio je Brazilca Tomaža Belučija sa 7:5, 6:4 u trećem kolu turnira iz Masters 1000 serije u Majamiju. Američki teniser Džon Izner pobedio je devetog nosioca Grigora Dimitrova sa 7:6 (7-2), 6:2.

Tenis 31.03.2015 | 15:40
Majami (M): Raonić teško, ispao Grigor!

Dolgopolov, trenutno 65. teniser sveta, u osmini finala sastaće se sa Novakom Đokovićem, koji je savladao Stiva Darsisa sa 6:0, 7:5.

Ukrajinac je pretrpeo brejk na samom startu i gubio je sa 5:3, ali je od tog trenutka osvojio sedam vezanih gemova i tako rešio meč.

Novak je sa Dolgopolovom do sada igrao tri puta i svaki put je slavio – 2011. na US openu, godinu dana kasnije u Monte Karlu i 2013. u Rimu. Ukrajinac je nekada bio 13. teniser na svetu, visok je 180 cm, a u karijeri je osvojio dve titule.

Činilo se da će Miloš Raonić imati lak posao u sudaru sa Šardijem – prvi set je lako dobio sa 6:1, a u drugom je pri rezultatu 5:4 servirao za meč. Međutim, tada se dogodio pad koncentracije koji je skupo mogao da košta Kanađanina, pa se Šardi vratio u meč.

Iako je u sledećem gemu odservirao tri duple greške, Šardi je spasao dve brejk lopte i poveo sa 6:5, da bi u sledećem gemu srećno vratio ritern na set lopti, a Raonić je smeč poslao u mrežu.

Momak rođen u Podgorici bio je nekarakteristično nervozan, često je glasno komentarisao greške, a stekao se utisak da je Šardi bliži brejku u trećem setu – spasao je Raonić dve brejk lopte, a još jednom se našao u neugodnoj situaciji.

Ipak, Miloš je izdržao do taj brejka, a tu mu je rival pomogao duplom greškom već u prvom poenu. Pri rezultatu 5:3 Raonić je sjajnim riternom došao do tri meč lopte, a onda i došao do pobede.

Sledeći protivnik biće mu Džon Izner, koji je u dva seta savladao Grigora Dimitrova.

Svog protivnika u osmini finala dobio je Nišikori – sastaće se sa Davidom Gofanom, koji je pobedio Jeržija Janoviča sa 6:4, 6:3. Plasmanom u osminu finala Belgijanac je izjednačio svoj najbolji rezultat na nekom od Masters turnira, prethodno je do četvrte runde dogurao 2013. u Sinsinatiju, kada je izgubio od Đokovića.

Pri kraju dana dobili smo još jedan par osmine finala, biće to meč u kojem ćemo se nagledati dugih poena, pošto se sastaju David Ferer i Žil Simon. Ferer je pobedio Rosola sa 6:4, 7:5, dok je Simon bio bolji od kvalifikanta Alehandra Falje sa 6:3, 6:4.

U Iznerovom sledećem meču gledaćemo festival asova i verovatno vrlo mali broj dugih poena, pošto će mu suparnik biti Miloš Raonić.

Oba dosadašnja meča sa Kanađaninom Izner je dobio, oba istim rezultatom – 7:6, 6:4.

Dimitrov je bolje počeo meč, odlučnije i agresivnije, pa je već u trećem gemu stvorio dve vezane brejk lopte, doduše posle diskutabilne sudijske odluke.

Linijski sudija viknuo je ’aut’, čelendž je prepravio njegovu odluku, a sudija Bernardes dodelio je poen Dimitrovu jer je smatrao da je linijski sudija kasno doneo odluku i da nije uticao na Amerikanca.

Izner je tu odluku nazvao “užasnom“, ali ona ga je samo dodatno motivisala, pa je ’bombama’ iz servisa preokrenuo gem.

Do kraja seta nije bilo šansi za brejk, mada je Dimitrov još jednom izvršio pritisak na servis protivnika. U taj brejku je Izner dočekao svojih pet minuta – fantastično je servirao, a pri rezultatu 3:2 uspeo je dva puta u nizu da vrati servis i da dočeka greške Bugarina sa osnovne linije.

Tu je prvi set odlučen, a u drugom smo videli manje drame – Izner je se potpuno opustio, a Dimitrov je počeo da greši, a nije mu mnogo pomogao na trenutak genijalnosti u petom gemu.

Majami, treće kolo, gornja polovina žreba:
Kei Nišikori – Viktor Troicki 6:2, 6:2
Aleksandr Dolgopolov – Tomaž Beluči 7:5, 6:4
David Gofan – Jerži Janovič 6:4, 6:3
Miloš Raonić – Žeremi Šardi 6:1, 5:7, 7:6 (7-3)
David Ferer – Lukaš Rosol 6:4, 7:5
Novak Đoković – Stiv Darsis 6:0, 7:5
Žil Simon – Alehandro Falja 6:3, 6:4
Džon Izner – Grigor Dimitrov 7:6 (7-2), 6:2

Komentari / 0

Ostavite komentar