Spaha: ''Zmajevi'' su najbolje što ima u BiH!

Iako se oprostio od nastupa za Bosnu i Hercegovinu, defanzivac Bajera iz Leverkuzena Emir Spahić se vratio u "zmajeve" i odigrao meč u Andori (0:3) na molbu selektora Mehmeda Baždarevića.

Fudbal 31.03.2015 | 17:20
Spaha: ''Zmajevi'' su najbolje što ima u BiH!

Bivši kapiten "zmajeva" sa najdužim stažom za "Avazov Sport" je naglasio da se vratio zbog reprezentacije, a ne zbog kapitenske trake.

"Ne igram zbog kapitenske trake već zbog uspjeha svoje države", rekao je Spahić i dodao da nije mogao da kaže NE selektoru Baždareviću.

"Selektor i ja smo godinama prijatelji. Nisam mogao da da odbijem. Igraću dok god me treba moja država, mada bih volio da mlađi dobiju šansu i prihvate odgovornost".

Uvjeren je da uprkos ložem startu u kvalifikacijama "zmajevi" mogu izboriti nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

"Samo zajedničkim snagama uz podršku navijača, uz dozu sreće, možemo da ostvarimo uspjeh. Ne smijemo nikoga potcijeniti, a moramo da vjerujemo u sebe. Nemamo mnogo izbora, dobro je dok zavisimo od nas. S pobjedama možemo da napravimo rezultat. Reprezentacija BiH je nešto najbolje što država ima", zaključio je Spahić, koji ima najduži kapitenski staž u "zmajevima".

Poslije meča u Andora la Veli, Baždarevićeve izabranike u utorak uveče očekuje prijateljska utakmica u Beču protiv selekcije Austrije.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Allez Bosna

31.03.2015 16:04

Ništa pametnije nisi reko da nema BiH reprezentacije ne bi nas niko poznavo po dobrom, jedino nam je još to ostalo.

ODGOVORITE