Ćićarito - potpuni pad u zaborav!

Sezona na pozajmici u Real Madridu već sada se može proglasiti najgorom za Ćićarita Ernandeza od dolaska u Evropu.

Fudbal 31.03.2015 | 17:00
Ćićarito - potpuni pad u zaborav!

Gde si sada Fergi...

Reprezentativac Meksika Havijer Ćićarito Ernandez (26) sigurno često pomisli na legendarnog stratega Mančester junajteda, nakon čijeg odlaska u "penziju" je i njegova karijera krenula nizbrdo.

Ernandez je leta 2010. stigao na Old Traford iz Gvadalahare i u prve tri sezone dao 50 golova na 117 nastupa u svim takmičenjima, što je impresivna cifra, ako se zna da je otprilike polovinu tih utakmica počeo na klupi.

Osećao se važnim članom jedne od najjačih ekipa u Evropi, doprineo je osvajanju dve titule u Premijer ligi...

Onda je kormilo Junajteda preuzeo Dejvid Mojes, što se pokazalo potezom koji nikome nije doneo dobro, pa tako ni Ćićaritu. Nastupio je na 35 mečeva u svim takmičenjima i postigao devet pogodaka. Na prvi pogled i ne deluje toliko loše, ali četiri od tih devet dao je u Liga kupu Engleske, što je za "crvene đavole" takmičenje trećerazrednog kalibra.

Važne utakmice igrali su drugi.

I aktuelnu sezonu počeo je u crvenom dresu, ali ga se Luj van Gal odrekao poslednjeg dana prelaznog roka, pošto je uspeo da dovede Falkaa iz Monaka.

Ćićarito je pozajmljen na godinu dana Real Madridu, gde je tri decenije ranije čuda pravio njegov slavni zemljak Ugo Sančez, u tandemu sa Emiliom Butragenjom. Međutim, Ernandez nije (bio) te sreće...

"Moja situacija je frustrirajuća! Radim sve što se traži od mene, uvek sam na usluzi, dajem 100 odsto na treninzima, ali vrlo retko dobijam šansu da igram. Jesam deo ekipe, ali nisam deo onog najvažnijeg, a to su utakmice", požalio se u intervjuu televiziji "Foks sports", prilikom gostovanja u Los Anđelesu sa reprezentacijom Meksika.

"Na trenutke mi je samopouzdanje nisko da niže ne može biti, ali pokušavam da budem raspoložen, zbog ljudi koji su uvek tu za mene i koji me podržavaju".

Ernandez je u dosadašnjih 28 kola Primere zaigrao na 13 mečeva, ali samo jednom u prvoj postavi i to na gostovanju Levanteu, sredinom oktobra. Tada je Real slavio rezultatom 5:0, uz gol i asistenciju Meksikanca.

"Kada god je klub verovao u mene, brojke su potvrdile da je to bila dobra odluka".

Na 12 utakmica kao rezerva odigrao je ukupno 126 minuta, nešto više od 10 po utakmici, što je bilo premalo da se konkretnije nametne. Pre više od pet meseci, sa dva gola je dovršio demoliranje Deportiva (8:2) na Rijazoru i to je sve.

Real ima opciju da ga otkupi na kraju sezone, što se najverovatnije neće desiti, čak i ako Karlo Anćeloti ode sa Bernabeua. Moraće da se vrati na Old Traford, gde ima još jednu godinu važećeg ugovora, ali gde ga trener ne vidi u svojim planovima.

Postavlja se pitanje može li nekadašnja Fergusonova "zlatna rezerva" i naslednik Ole Gunara Solskjera da ponovo pronađe sebe i u kojem klubu?

Da nije zaboravio da igra fudbal i daje golove, dokazao je pre nekoliko dana, kada je Meksiku doneo pobedu u prijateljskom susretu sa Ekvadorom...

 

Komentari / 0

Ostavite komentar