Papinu stolicu prave muslimanski stolari

Stolarska radionica Salema Hajdarovca u Zavidovićima dobila je neobični zadatak: da napravi stolicu na kojoj će papa Franja sedeti tokom svoje posete Bosni i Hercegovini.

Zanimljivosti 31.03.2015 | 06:55
Papinu stolicu prave muslimanski stolari

Kako prenosi AP, Hajdarovac i njegov 33-godišnji sin Edin, obojica muslimanske veroispovesti, počeli su da rade na stolici pre sedam dana. Po strani su ostavili sve ostale porudžbine kako bi mogli da je završe na vreme.

"Ovo je projekat mog života i uzbuđen sam zbog toga. Drago mi je što radim to i nisam mogao verovati da sam ja dobio da radim tu stolicu", kazao je Edin za bosanske medije.

Stolica na kojoj će sedeti rimokatolički poglavar, kada 6. juna bude došao u Sarajevo, izrađena je od kvalitetnog orahovog drveta, a Salem i Edin će u svojoj maloj radionici obaviti ukrasna rezbarenja.

Porodična radionica Hajdarovac poznata je po izradi verskih suvenira, kako za brojne tekije i džamije u Bosni i Hercegovini, tako i za Međugorje.

Izvor: B 92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

mojsije sa istoka

31.03.2015 05:07

A ja bitne vjesti

ODGOVORITE
Name

nedjo2

31.03.2015 07:52

Ko je majstor neka pravi

ODGOVORITE
Name

jaja

06.04.2015 12:57

Ahaha a sto Hrvati mu ne donesu iz Zagreba ovo se Hrvati rugaju da musliman pravi papi stolicu. hocete li i vladiki jednu napraviti.

ODGOVORITE