Majami: Nišikori ekspresno dobio povređenog Troickog!

Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Majamiju, pošto je za samo 64 minuta poražen od Keija Nišikorija sa 2:6, 2:6.

Tenis 30.03.2015 | 19:00
Majami: Nišikori ekspresno dobio povređenog Troickog!

Okršaj našeg i japanskog tenisera otvorio je dan na turniru u Floridi, ovo je bio njihov treći međusobni susret, Viktor je pretrpeo i drugi poraz. Nije to bio pravi Troicki na terenu, mučila su ga i leđa, kao i duge razmene sa petim na svetu, što je dovodilo do nervoze i grešaka.

Srpski reprezentativac je odlično otvorio meč, asom, ali mu je odmah zatim stao prvi servis. Ubacio je tri od sedam i igrali su poene sa dužim razmenama, što više odgovara Nišikoriju, koji je drugu priliku iskoristio da napravi brejk - 0:1.

Nije Japanac znao to da materijalizuje, već je odigrao vrlo nesiguran gem. Dupla servis greška i još tri neprecizna udarca iz igre bila su sasvim dovoljna da Troicki prilično lako napravi ribrejk, što je bio jedini Nišikorijev kiks u borbi za osminu finala.

Usledila su dva brza gema u kojima su obojica stabilizovala servis i samo je Troicki ispustio jedan poen, a onda je sredinom prvog seta opet počeo da greši. Nije išao ni servis, a ni bekhend, pa je Nišikori drugi put stekao brejk prednosti - 2:3.

Naš teniser nikako nije uspevao da uhvati pravi ritam, gotovo svaka duža razmena pripala je Japancu, a kada je lopticu poslao u mrežu, umalo je slomio reket, pošto je rival u narednom gemu na svoj servis napravio korak ka trijumfu (2:6).

Bilo je očigledno da Troicki ne pruža svoj maksimum, a razlog je bio i dobra igra rivala uz problem sa leđima zbog čega je zatražio medicinski tajm-aut od tri minuta kako bi dobio masažu. Bilo mu je potrebno da se na teren vrati što spremniji i da počne da dobija duže razmene, jer je još jedna pripala Nišikoriju koji je brejkom došao do 1:2.

Ipak, to se nije dogodilo i u sedmom gemu je opet ispustio servis, zbog čega je nervozno "lansirao" lopticu, pa je Japanac u narednom gemu overio plasman u osminu finala - 2:6.

Komentari / 0

Ostavite komentar