ABA kaznila i Budućnost i Partizan!

Čelnici ABA lige odlučili o kaznama zbog incidenata na meču Budućnost - Partizan. Podgorički klub kažnjen sa 15.000 evra zbog loše organizacije. Ali, i Partizan plaća - zbog izjave Vujoševića o sudijama.

Košarka 30.03.2015 | 22:40
ABA kaznila i Budućnost i Partizan!

Bubrezi, uvredljive poruke sa tribina, upaljači, fizički kontakt navijača Budućnosti i kapitena Partizana Dragana Milosavljevića, umalo tuča na poluvremenu... Sve smo to gledali u "Morači" u poslednjem kolu ligaškog dela ABA Lige.

A nedelju dana kasnije izrečene su i kazne. Novčane. I za jedan i za drugi klub.

KK Budućnost je ukupno kažnjena sa 15.400 evra, a Partizan ukupno mora da plati 6.200 evra. Od toga, 6.000 evra zbog izjave trenera crno-belih Duška Vujoševića o sudijama i suđenju.

Evo i "specifikacije" kazni:

- Zbog Zbog loše organizacije utakmice (zbog kontakta jednog gledaoca i igrača KK Partizan NIS, zbog ulaska jednog gledaoca u teren pre izvođenja slobodnog bacanja, zbog pretnji i zastrašivanja službenih osoba pre utakmice), KK Budućnost je kažnjena sa 12.000 evra.

- Zbog bacanja mekih i tvrdih predmeta u teren (upaljači, novac, flaša, životinjski bubreg) i prekida utakmice u dva navrata, KK Budućnost je kažnjena 3.000 evra.

Budućnost, odnosno nekolicija igrača je kažnjena sa po 100 evra (Ivan Paunić, Omar Kuk, Planinić, Subotić), što zbog nesportskog ponašanja, što zbog tehničkih grešaka.

Gro kazne koja je izrečena Partizanu (6.000 evra) odnosi se na kritiku koju je Vujošević uputio na račun sudija posle utakmice. Po 100 evra iznose kazne za Edu Murića i Sašu Pavlovića, zbog tehničke greške i nesportskog ponašanja.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

opet oni

30.03.2015 20:56

Uvijek jedni te isti s... po sportskim zabavama pa kazu nas svi mrze. Opametite se...

ODGOVORITE