Ovo je najčuvanija tajna evropskog fudbala!

Barsina dobro čuvana tajna: Pol Pogba na Nou Kampu od leta 2016? Realova greška u koracima Pogbi otvorila vrata najvećeg stadiona u Španiji...

Fudbal 30.03.2015 | 20:40
Ovo je najčuvanija tajna evropskog fudbala!

Pol Pogba je biser kakav odavno nije zgazio na travnati teren, a Barsa je smislila lukavi plan kako da tamnoputog majstora preseli na Nou Kamp. Bilo je jasno već posle prve sezone u Juventusovom dresu da će biti najveća noćna mora Mančester Junajteda, kao i da će se oko njegovog potpisao voditi ratovi. Barselona se vrlo retko pominjala kao naredna destinacija crno-bele šestice, ali Katalonci su strpljivo, pametno sačekali svoju šansu koju će, ako bude ikakve šanse, sigurno iskoristiti.

Prvi, najozbiljniji kandidat je bio Real Madrid. Ne moramo se mnogo baviti time kako bi se Pogba uklopio u imidž fudbalera najvećeg kluba na svetu. Fizički izgleda moćno kao bilo ko drugi, ekscentričan je, marketinško blago takoreći, sve što je preduslov da se nađete na Bernabeuu. Florentino Perez je mislio da ima zicer, opustio se i nije razmislio o svim detaljima, što će ga, po svemu sudeći, koštati fantastičnog vunderkinda. Umesto da otpočne pregovore sa Minom Rajolom, menadžerom mladog Francuza, Perez je preskočio tu, veoma važnu stepenicu i poslao Zinedina Zidana da razgovara lično sa Polom i ubedi ga da je Real Madrid pravi izbor. Kakva greška. Greška vredna stotina i stotina miliona evra, verovatno i nekih titula u budućnosti, greška vredna Pola Pogbe. Priča se da je Rajola bio blago rečeno besan i da je Real, bolje reći Perez, završio time svoj lov na Pogbu. No, ostavimo malo rezerve ipak, ne postoje stvari na ovom svetu koje se ne mogu ispraviti sa nekoliko miliona, desetina miliona evra...

Što se tiče ostalih konkurenata, u očajnoj su situaciji. Pari Sen Žermen je atraktivna destinacija naravno. Pariz, Francuska, naravno da zvuči primamljivo, ali Pogba ne namerava da svoj talenat troši u Ligi 1. Uz dužno poštovanje prema elitnom takmičenju francuskog fudbala, ne nazire se vreme kada će uspeti da nađe svoje mesto u TOP 3 lige na svetu, čak i pored sjajnih uspeha u Evropi ove sezone, ne vidimo Pola Pogbu na gostovanju u Tuluzu.

Mančester Junajted se mnogo puta opekao i mnogo puta skupo platio cenu koju je nosio autoritet i delo Aleksa Fergusona. Ne može niko da kaže da se nije isplatilo, Škot je stvorio imperiju i jedan od najvećih klubova na svetu pred kojim su u Evropi, i kada nije bio jak, drhatali svi, pa i Real, Barsa, Bajern i ostali velikani. Ipak, Pol Pogba je Old Traford napustio sa mnogo loših uspomena, pa Junajted u ovoj trci nema nikakvu šansu.

Mančester Siti jeste opcija za Francuza, ali Pogba je u takvoj situaciji da samo novac više ne odlučuje. On će finansijske uslove dobiti gde god da ode. Verujemo da će pre izabrati prelepu Kataloniju, špansku Primeru, tim sa Mesijem, Nejmarom, Suarezom, četvorostrukog prvaka Evrope, nego kišni tmurni Mančester, tim prepun preplaćenih zvezda, tim koji nema iza sebe nijednu veliku evropsku utakmicu. Izbor je ipak previše očigledan.

Barselona je uz sve što joj ide naruku spremna da učini svaki mogući ustupak Pogbi i Juventusu. Katalonci će pristati da Pol Pogba ostane na Juve Areni još celu sezonu, do leta 2016, naravno ispuniće svaki zahtev koji ispred njih postavi Mino Rajola koji je sa Barsom sjajno poslovao i kada je aktuelan bio transfer Zlatana Ibrahimovića. Barselona je u idealnoj poziciji da iza strašnog napadačkog trija, narednih sezona u veznom redu ima i momka koji ima potencijala da bude najbolji na toj poziciji u dekadi koja nam sledi. Ćavi ide svojim putem ka Kataru, a na Nou Kamp bi mogao i Koke što znači da bi Barselona u narednih nekoliko sezona mogla da ima u prvoj postavi Buskec, Koke, Pogba – Mesi, Suarez, Nejmar. Ko će ih zaustaviti pitamo se...

Biće još vatre oko Pola Pogbe, pitanje je ima li Juve kišobran otporan na pljusak desetina, možda i stotina miliona evra, što je još bitnije, ima li Bepe Marota način da ubedi Mina Rajolu da na Pogbi ne zaradi nezamislivo bogatstvo. Teško.

Komentari / 0

Ostavite komentar