Au, ala je Grbović opleo po Čoviću...!

Na 15 dana uoči polufinala plej-ofa ABA lige, počele su čarke između večitih rivala, a bivši kapiten crno-belih napao je prvog čoveka crveno-belih.

Košarka 30.03.2015 | 18:40
Au, ala je Grbović opleo po Čoviću...!

Goran Grbović, legenda Partizana i bivši reprezentativac, trebalo bi u novoj raspodeli funkcija u KSS, kako je “Blic” najavio, da obavlja ulogu koordinatora za razvoj košarke u regionima Srbije, kao i da kontroliše skauting službu. Od toga, ipak, zasad neće biti ništa.

- Obavio sam razgovor sa Draganom Đilasom, kao čovek iz košarke, njega smatram predsednikom svih nas. Pričali smo kako da poboljšamo uslove rada i funkcionisanje Saveza. Izneo sam ideju o razvoju košarke, gde je mene smatrao čovekom koji to može da radi. To što je “Blic” objavio je tačno. Dotakli smo se još kadrova, načina na koji bi se radilo jer je baza narušena, pošto se u proteklih osam godina na tom planu loše radilo. Predložio mi je funkciju, složili smo se da svi zajedno možemo košarku s pogrešnog da vratimo na ispravan put - kaže Grbović za “Blic”.

Međutim, došlo je do preokreta.

- Dva dana posle našeg dogovora Nebojša Čović je došao u KSS i napravio dramu oko toga, pretio je bojkotom Zvezde ako Dragan Jakovljević i ja dobijemo posao u Savezu u bilo kom smislu. To je apsolutna istina. Otkud pravo Čoviću da se pita kuda će ići srpska košarka? Čime je on zadužio našu košarku da tumba sve kako on hoće? Da li je to zbog “vizije” Zvezde, njenog dvogodišnjeg učestvovanja u Evroligi. Ne može! U kom svojstvu upada kabadahijski u Savez i bahato se ponaša, prihvata ili ne prihvata predloge. Šta je Čović u Zvezdi? Predsednik kluba? A šta je onda zet Ninković, kojeg kluba je on predsednik? Šta je tamo neki Ristović...

Grbović još poručuje:

- Žao mi je što nije došlo do odgovora iz KSS, iz prostog razloga što je demanti Čovićevo delo, pisalo se saopštenje na njegovo insistiranje. Ko Čoviću daje za pravo da se tako ponaša, on je samo član Skupštine KSS, koja ima još 31 delegata. Onda bi svi oni mogli da uđu u Savez kao kauboji i da se pitaju da li neki tamo može ili ne može da radi. To je smejurija. KSS neka se zamisli, jer ako se nastavi s ovim da jedan čovek na svoj prepoznatljiv način ima toliki uticaj na Savez, onda ćemo doći u politiku haosa.

On je kao hidra“
- Čović je kao kao hidra, dozvoljava mu se da se, pored KK Crvena zvezda, meša u rad Fudbalskog kluba i Sportskog društva Crvena zvezda, Košarkaškog saveza, voli da zivka novinare, bavi se dnevnom politikom, ali ja mu neću to dozvoliti! Nema pravo to da radi - ogorčen je Grbović.

Grbović sve ovo smatra i udarom na Partizan.
- Čoviću odgovara haotično stanje pogotovo pred plej-of. Drmaju kavez Partizana, koriste Savez, ali mom klubu ne mogu da naruše atmosferu. Ima svako od nas pravo da priča i daje mišljenja, ali i ne da utiče na odluke. Čović ne može ništa Partizanu, klubu koji je od 1973. godine i dolaska Dragana Kićanovića gradio sistem, rezultatski i organizaciono uspešan. Otuda toliko asova i autoriteta. Vujošević je jedan od najbojih trenera u Evropi, a Danilović najuspešniji predsednik u istoriji klub. Iza njih su rad, rezultati, sistem i armija navijača - dodao je Grbović.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nenad

30.03.2015 13:05

Bravo Grbo majstore. Volete tvoji grobari.

ODGOVORITE