Majami (Ž): Serena i Simona lagano do 1/8-finala!

Serena Vilijams i Simona Halep plasirale su se u osminu finala turnira iz Premijer serije u Majamiju bez većih problema.

Tenis 30.03.2015 | 15:00
Majami (Ž): Serena i Simona lagano do 1/8-finala!

Prva teniserka sveta, koja na terenima Ki Biskejna brani titulu, prepustila je 15-godišnjoj zemljakinji Ketrin 'Sisi' Belis samo dva gema u duelu koji je trajao 42 minuta – 6:1, 6:1.

S druge strane, Rumunka je imala teži zadatak protiv Italijanke Kamile Đorđi, ali je trijumfovala takođe u dva seta. Prvi je rešila brejkom u devetom gemu, dok se u drugom bolje snašla u festivalu brejkova – 6:4, 7:5.

Lagane plasmane u narednu rundu ostvarile su i Amerikanka Sloun Stivens, koja je u poslednjem meču dana savladala Johanu Stivens 6:4, 6:4, mlada Švajcarkinja Belinda Benčić trijumfom protiv Tatjane Marije iz Nemačke 6:4, 7:5, kao i Italijanka Flavija Peneta koja je izbacila Viktoriju Azarenku iz Rusije posle dva časa igre i dva taj-brejka – 7:6, 7:6.

Anđelika Kerber iz Nemačke uspela je da se vrati posle gubitka prvog seta od Viktorije Azarenke, ali je Ruskinja uzvratila na isti način za konačnu pobedu 6:3, 3:6, 6:3. Pobedu posle tri seta izvojevala je i Sara Erani iz Italije, pošto je posle preokreta savladala Garbine Mugurusu iz Španije 4:6, 6:4, 6:1.

Srbija je u noći između nedelje i ponedeljka ostala bez predstavnika na Floridi, pošto je Zabine Lisicki eliminisala najbolju srpsku teniserku Anu Ivanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar